Grindeanu: Guvernul vrea ca banii alocați pentru Apărare să fie cheltuiți pentru revitalizarea industriei naționale de profil

31 Mar 2017   •   12:06
Grindeanu: Guvernul vrea ca banii alocați pentru Apărare să fie cheltuiți pentru revitalizarea industriei naționale de profil gov.ro

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că Guvernul este interesat ca banii alocați în 2017 pentru bugetul Apărării, 2% din PIB, să fie cheltuiți, în primul rând, pentru revitalizarea industriei naționale de Apărare.
"Așa cum știți, pe bugetul anului 2017 noi am prevăzut acel 2% din PIB pentru Apărare, iar modul în care vor fi cheltuiți acești bani pe noi ne interesează să-i cheltuim, în primul rând, ajutând industria națională de apărare și încercând să o impulsionăm, s-o revitalizăm acolo unde putem să facem lucrul acesta", a declarat Sorin Grindeanu, astăzi, într-o conferință de presă la finalul vizitei de lucru pe care a făcut-o la sediul producătorului de electrocasnice, Arctic Găești.

Grindeanu a subliniat că una din ramurile industriale importante în județul Dâmbovița este industria de apărare.
"Acești bani (bugetul alocat Apărării — n.r.) nu sunt puțini, sunt foarte mulți. E primul Guvern de după aderarea țării noastre la NATO care are prevăzut în buget, alocă 2% pentru Apărare. Vă spuneam, extrem de important pentru noi ca acești bani să fie cheltuiți, să fie reinvestiți în industria națională de apărare", a afirmat premierul.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close