Antena 3 CNN Politică Guşă îl acuză pe Tăriceanu de implicare în afaceri ilegale

Guşă îl acuză pe Tăriceanu de implicare în afaceri ilegale

Guşă îl acuză pe Tăriceanu de implicare în afaceri ilegale
12 Sep 2007   •   03:24

Liderul PIN, Cozmin Guşă, a lansat un atac dur împotriva premierului Călin Popescu Tăriceanu, acuzându-l pe şeful Guvernului că ar fi implictat în afaceri cu Sorin Creţeanu, acţionar majoritar al unei companii, Imopost Development S.A., care a beneficiat de un teren şi un imobil subevaluate şi scoase din proprietatea publică a statului român. Cazul scandalului Poştei Române, care administra un teren din Calea Victoriei şi s-a asociat, fără licitaţie publică, cu o companie privată, îl vizase iniţial pe ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, care a aprobat scoaterea terenului din proprietatea publică a statului.

Cu toate acestea, Cozmin Guşă şi-a redirecţionat atacurile, declarând că premierul ar fi partener de afaceri cu beneficiarul terenului din Calea Victoriei şi parte a grupului Băneasa - Popoviciu. El a subliniat că subevaluarea terenului a ajutat firma Imopost să rămână acţionar majoritar în asocierea cu Poşta Română, anunţă Atac. El a declarat că Sorin Creţeanu ar fi parte a grupului Băneasa-Popoviciu de la care compania ATS, deţinută de Tăriceanu, a primit un teren tot în zona de nord a Capitalei. El a adăugat că Sorin Creţeanu, printr-o altă firmă, Comnord, i-ar fi construit lui Tăriceanu un imobil în care se află firma ATS.


Premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a grăbit să nege acuzaţiile aduse de preşedintele PIN. Premierul a declarat că nu a făcut afaceri cu niciuna dintre persoanele menţionate de Guşă. De asemenea, Tăriceanu a ţinut să precizeze că Guvernul nu a dat niciun teren Poştei Române. El l-a ironizat pe Guşă, declarând că acesta ar fi fost inspirat dacă ar fi ales cariera de procuror.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close