Antena 3 CNN Politică Guvernul Boc IV, învestit de Parlament. 40 de aleşi PSD şi PNL au votat pentru, încălcând directivele de partid

Guvernul Boc IV, învestit de Parlament. 40 de aleşi PSD şi PNL au votat pentru, încălcând directivele de partid

Guvernul Boc IV, învestit de Parlament. 40 de aleşi PSD şi PNL au votat pentru, încălcând directivele de partid
Sursa foto: Emil Boc
23 Dec 2009   •   14:52

Parlamentul a aprobat, miercuri, învestirea Guvernului Boc, cu 276 de voturi "pentru" şi 135 de voturi "împotrivă", cu aportul câtorva zeci de voturi venite din zona deputaţilor şi senatorilor PSD şi PNL. Noua majoritate parlamentară PDL-UDMR, minorităţi şi independenţi beneficia, oficial, de 240 de parlamentari, iar astăzi vreo 6 din aceştia au lipsit. În aceste condiţii, mai mult de 40 de parlamentari ai Opoziţiei au votat în favoarea guvernului hulit de conducerile lor politice, deşi la nivelul PSD şi PNL se luase decizia să se voteze împotriva acestui cabinet. Premierul Emil Boc a mulţumit la final Opoziţiei pentru votul acordat guvernului propus de el şi a anunţat că Executivul se va întruni la ora 18:00 pentru a aproba proiectul de buget pe anul 2010 şi a-l remite Parlamentului.



"Programul de guvernare pe care l-aţi aprobat va fi cel care va ghida activitatea Executivului de acum încolo. Împreună cu echipa pe care o reprezint vom depune jurământului, iar la ora 18.00 vom avea prima şedinţă de guvern pentru a aproba bugetul, astfel încât la jumătatea lunii ianuarie cu ajutorul dumneavoastră să avem această lege aprobată", a anunţat premierul Emil Boc prima măsură a noului guvern, după aflarea rezultatului.

"Simt o responsabilitate mai mare acum la reconfirmare. Eu primesc acest semnal ca pe unul de responsabilitate cu dorinţa de a aduce ţării un buget, cred că este un nou parteneriat între Guvern şi Parlament. Mergem la treabă", a mai explicat Boc, jurnaliştilor, votul pozitiv primit şi din partea unor reprezentanţi ai Opoziţiei.

Pentru a fi învestit, Guvernul avea nevoie de minimum 236 de voturi favorabile. PDL, UDMR, grupul minorităţilor naţionale şi independenţii au împreună 240 de parlamentari, în urma recentelor demisii ale unor senatori şi deputaţi PSD şi PNL. PDL are 166 de deputaţi şi senatori, UDMR - 31, grupul minorităţilor are 18 deputaţi, iar din grupurile de independenţi fac parte 17 deputaţi şi opt senatori.

PNL are 77 de parlamentari, iar Alianţa PSD+PC are 153 de mandate de deputat şi senator.


Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close