Guvernul contestă respingerea noii formule a Executivului

09 Oct 2007   •   10:32
Guvernul contestă respingerea noii formule a Executivului
Guvernul va contesta la Curtea Constituţională legile prin care Ordonanţele de Urgenţă privind reorganizarea Executivului au fost respinse de Senat. Contestaţia, semnată de premierul Tăriceanu, va fi trimisă marţi Curţii Constituţionale. De altfel, termenul de cinci zile în care legile de respingere a Ordonanţelor de Urgenţă privind reorganizarea Guvernului pot fi contestate la Curtea Constituţională, a început încă de luni. Executivul a apreciat atunci că respingerea celor două ordonanţe de urgenţă a fost adoptată fără respectarea dispoziţiilor constituţionale. La mijloc ar fi vorba de confuzii care pot fi clarificate de Curtea Constituţională.

Senatorii au respins, în 18 septembrie, proiectele de lege pentru aprobarea ordonanţelor de urgenţă referitoare la restructurarea Guvernului şi a aparatului de lucru al Cabinetului.

Ordonanţa de urgenţă privind restructurarea Executivului a fost respinsă de senatori cu 12 voturi "pentru", 62 de voturi "împotrivă" şi două abţineri. Senatul a respins şi Ordonanţa de urgenţă referitoare la restructurarea aparatului de lucru al Guvernului, cu 17 voturi "pentru", 58 de voturi "împotrivă" şi trei abţineri. În ambele cazuri Senatul este Camera decizională.

Antena 3

x close