Antena 3 CNN Politică Guvernul discută aprobarea de ajutor umanitar pentru Turcia şi Libia

Guvernul discută aprobarea de ajutor umanitar pentru Turcia şi Libia

Guvernul discută aprobarea de ajutor umanitar pentru Turcia şi Libia
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    27 Oct 2011   •   16:04

Şedinţă extraordinară de Guvern, joi, la ora 16.30. Guvernul discută aprobarea de ajutor umanitar pentru Turcia şi Libia.

Ajutorul pentru Turcia constă în trimiterea unor corturi din rezerva de stat, precum şi trimiterea a zece echipe de salvatori, însoţite de câini special antrenaţi.

Cutremurul de duminică din Turcia s-a soldat cu cel puţin 523 de morţi şi 1.650 de răniţi, potrivit unui nou bilanţ provizoriu anunţat joi de Direcţia oficială pentru situaţii de urgenţă.

Seismul cu magnitudinea 7,2 s-a produs duminică după-amiază în provincia Van din estul Turciei şi a provocat distrugerea completă a numeroase clădiri.

Guvernul turc, care a refuzat iniţial ofertele de asistenţă, a decis să accepte ajutorul din străinătate după ce serviciile de gestionare a situaţiilor de urgenţă au avertizat că sunt necesare locuinţe prefabricate pentru a-i adăposti pe sinistraţi.

Guvernul României ar putea aproba, de asemenea, acordarea de asistenţă medicală contra cost răniţilor din confruntările din Libia.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a anunţat, vineri, la o zi după moartea fostului lider libian Muammar Gaddafi, că, pe 31 octombrie, NATO va pune capăt operaţiunii sale militare în Libia.

De la începutul intervenţiei, condusă de la o bază NATO din apropiere de Neapole (Italia), aparatele (avioane, elicoptere şi avioane fără pilot) Alianţei au efectuat peste 9.600 de misiuni "ofensive" dintr-un total de peste 26.000. Mai multe ţări arabe, precum Qatarul şi Emiratele Arabe Unite, au participat la această misiune.

×
Subiecte în articol: guvern România
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close