Antena 3 CNN Politică Guvernul stă din nou sub semnul interimatelor. Viorica Dăncilă este nevoită să caute miniştrii

Guvernul stă din nou sub semnul interimatelor. Viorica Dăncilă este nevoită să caute miniştrii

Guvernul stă din nou sub semnul interimatelor. Viorica Dăncilă este nevoită să caute miniştrii
Sursa foto: foto: guv.ro
05 Aug 2019   •   09:23

Guvernul stă din nou sub semnul interimatelor, iar în timp ce Viorica Dăncilă este nevoită să caute miniştrii, preşedintele nici măcar nu a dat undă verde revocării Ecaterinei Andronescu de la Educaţie. Şi nu e singura problemă. Eugen Teodorovici este vicepremier interimar până pe 16 august după ce Viorel Stefan a plecat de Curtea Europeană de Conturi.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat vineri, că o demite pe Ecaterina Andronescu de la conducerea ministerului Educaţiei după ce aceasta a afirmat că ea a învăţat de acasă să nu se urce într-o maşină cu un străin. Şeful Executivului l-a propus pe Daniel Breaz, actual ministru al Culturii, să preia interimatul. Preşedintele Klaus Iohannis nu a răspuns în vreun fel acestei decizii a premierului şi este aşteptat să o facă.

Dacă Iohannis va fi de acord cu propunerea premierului, ministrul Culturii va putea gestiona timp de 45 de zile ministerul Educaţiei. Surse oficiale susţin că premierul s-ar putea consulta cu cei din CEx al PSD pentru a găsi o soluţie mai rapidă pentru acest portofoliu şi se caută inclusiv o variantă de tehnocrat, un ministru din afara partidulului.

Pe 16 august expiră şi interimatul lui Eugen Teodorovici în poziţia de vicepremier. El a fost numit cu caracter temporar, după plecarea lui Viorel Ştefan la Curtea Europeană de Conturi.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close