Antena 3 CNN Politică Guvernul Tăriceanu s-ar putea confrunta cu o nouă moţiune

Guvernul Tăriceanu s-ar putea confrunta cu o nouă moţiune

Guvernul Tăriceanu s-ar putea confrunta cu o nouă moţiune
12 Oct 2007   •   14:10

Cabinetul Tăriceanu II pare din ce în ce mai ameninţat de o nouă moţiune de cenzură. În plin scandal legat de presupusa mită dintre Ioan Avram Mureşan şi Decebal Traian Remeş, tot mai mulţi politicieni cer demisia guvernului. Preşedintele PD, Emil Boc, a declarat că singura soluţie pentru a ieşi din actuala situaţie este demisia întregului cabinet. ?Gestul de corupţie al lui Remeş este doar unul dintre multe altele din acest guvern?, a declarat el, adăugând că nu se rezolvă nimic doar cu demisia unuia dintre miniştri. Liderul PD a vorbit despre posibilitatea ca Guvernul să emită ordonanţe de urgenţă special pentru a acoperi actele de corupţie ale membrilor săi. ?Pentru a rezolva asta, întregul guvern trebuie să plece?, a afirmat Boc.

De aceeaşi parte a baricadei sunt şi liderii PLD, care i-au dat însă lui Tăriceanu un ultimatum. Dacă până luni Guvernul nu demisionează, liberal-democraţii vor iniţia o moţiune de cenzură, a anunţat Theodor Stolojan. Valeriu Stoica a subliniat că ?PLD a spus întotdeauna că soluţia cea mai bună o reprezintă alegerile anticipate şi vom rămâne constanţi în această idee?.

În ceea ce priveşte poziţia PSD, Mircea Geoană a dat un răspuns ambiguu. El a evitat să vorbească despre o moţiune, dar a declarat că ?Guvernul ar trebui remaniat cu totul?. În urmă cu doar o zi, purtătorul de cuvânt al PSD Cristian Diaconescu susţinea că ?Guvernul trebuie să demisioneze urgent?.

Cabinetul Tăriceanu II s-a mai confruntat cu o moţiune de cenzură, depusă de PSD, care a fost respinsă la o diferenţă de numai 12 voturi.

CITIŢI ŞI: MITA REMEŞ-MUREŞAN. AU APĂRUT IMAGINILE OPRITE LA DIFUZARE DE DIRECTORUL TVR (VIDEO)

SURSA ÎNREGISTRĂRII MITEI REMEŞ-MUREŞAN AR PUTEA FI FREEDOM HOUSE

CINE A DUS CASETA CU FLAGRANTUL LA TVR

SE PREGĂTEŞTE UN NOU SCANDAL DE CORUPŢIE. VIZAŢI ? EUGEN NICOLAESCU ŞI MIHAI VOICU

Antena 3

×
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close