Antena 3 CNN Politică Hans Klemm, despre întâlnirea cu Liviu Dragnea: „Am discutat multe lucruri. S-a pus accent pe relaţia economică”

Hans Klemm, despre întâlnirea cu Liviu Dragnea: „Am discutat multe lucruri. S-a pus accent pe relaţia economică”

Hans Klemm, despre întâlnirea cu Liviu Dragnea: „Am discutat multe lucruri. S-a pus accent pe relaţia economică”
30 Aug 2018   •   15:20

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat că a discutat miercuri cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, despre "multe lucruri", accentul fiind pus pe relaţia economică SUA - România.

"Am discutat multe lucruri, dar, după cum a spus el, a fost pus accent pe relaţia economică între SUA şi România", a susţinut Klemm, joi, prezent la International Business Forum, organizat la Palatul Parlamentului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a avut, miercuri, o întrevedere cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, principalul subiect de discuţie vizând consolidarea Parteneriatului strategic - "prioritate a agendei de politică externă a României", a informat, printr-un comunicat de presă, forul legislativ.

"Dincolo de dimensiunea apărării şi securităţii regionale, care a reprezentat şi continuă să reprezinte pilonul de bază al Parteneriatului strategic, interacţiunile bilaterale acoperă o zonă extrem de vastă de domenii. În prezent, se acordă o atenţie prioritară consolidării dimensiunii economice a acestuia. Astfel de întâlniri sunt extrem de benefice, în special în perspectiva vizitei din septembrie a secretarului pentru Energie, Richard Perry, care va participa la Summitul Celor Trei Mări", a declarat Dragnea.

El a accentuat "contextul economic favorabil al ţării noastre în perspectiva creşterii prezenţei investiţionale americane pe piaţa autohtonă".

Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii au fost menţionate progresele înregistrate pe linia cooperării bilaterale pe componenta de securitate, precum şi interesul deosebit pentru dezvoltarea dimensiunii economice. 

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Hans Klemm Liviu Dragnea intalnire
Parteneri
Ce date personale colectează TikTok de la români
x close