Antena 3 CNN Politică Hrebenciuc: Geoană şi Băsescu vor avea în jurul de 32 procente la alegeri

Hrebenciuc: Geoană şi Băsescu vor avea în jurul de 32 procente la alegeri

Hrebenciuc: Geoană şi Băsescu vor avea în jurul de 32 procente la alegeri
Sursa foto: viorel hrebenciuc
09 Iul 2009   •   09:44

Popularitatea actualului preşedinte al României, Traian Băsescu, va continua să scadă îndeajuns încât să piardă dacă va candida pentru un nou mandat, consideră strategul social-democraţilor, Viorel Hrebenciuc.

Acesta s-a arătat convins, de altfel, că liderul PSD va câştiga alegerile prezidenţiale, chiar dacă acum are un procent în jur de 26%. ?Pe la mijlocul lunii septembrie?, Hrebenciuc se aşteaptă ca Geoană să ajungă din urmă scorul partidului.

"Traian Băsescu va scădea suficient încât sa piardă. Băsescu a fost mereu peste scorul PD-L. Din nefericire, acum el a ajuns aproape la nivelul partidului, adică a început să scadă", a explicat Hrebenciuc. Acesta sublinia că actualul preşedinte s-ar putea regăsi la alegeri în postura lui Ion Iliescu din alegerile din 1996, când a câştigat primul tur, dar nu a obţinut şi un nou mandat prezidenţial.
Stategul arăta că este foarte probabil ca cei doi candidaţi să obţină în primul tur un procent de 32-33 la sută.

În opinia liderului PSD, scăderea popularităţii este efectul comportamentului şefului din ultima perioadă, în care spune că "nu se mai poate controla, nu se mai poate abţine".

"Maniera în care reacţionează la presă denotă că se află într-o stare de panică. A răspuns agresiv acum o săptămână sau două unui jurnalist, iar el, în mod normal, ar fi râs şi ar fi trecut nonşalant. Şi atunci, la Bookfest, cu Liiceanu, când i-a spus că nu ar fi vrut să spună că şcoala românească scoate tâmpiţi. Nu se mai poate abţine. Şi asta îl costă. Nu mai poate să îşi controleze impulsurile", crede Viorel Hrebenciuc.
Amintind în acest context de scandalul Ridzi, politicianul sugera că stresul manifestat de preşedinte arată că preşedintele României ar şti mai multe decât restul, anume adevărul, care ar duce spre Elena Băsescu.
Hrebenciuc mai arăta că Mircea Geoană ar fi mai pregătit pentru funcţia de preşedinte decât actualul lider de la Cotroceni.

Politicianul a mai făcut aluzie la faptul că actualul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, testează acum piaţa pentru a vedea dacă să candideze sau nu la toamnă. Cu toate acestea, strategul sublinia că turul doi va fi format din aceeaşi doi oameni.
Antena3.ro

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close