Antena 3 CNN Politică Iliescu aşteaptă o ofertă de guvernare pentru PSD

Iliescu aşteaptă o ofertă de guvernare pentru PSD

Iliescu aşteaptă o ofertă de guvernare pentru PSD
25 Noi 2007   •   12:18

O ofertă privind intrarea la guvernare a Partidului Social Democrat se poate discuta şi analiza, a declarat duminică, la secţia de vot de la Liceul Jean Monnet, fostul preşedinte Ion Iliescu. Acesta s-a declarat mai degrabă adept al încheierii unui parteneriat cu actualul cabinet privind acordarea unui sprijin parlamentar din partea social-democraţilor. Întrebat ce părere are despre o eventuală intrare a PSD la guvernare, Iliescu a spus că o astfel de ofertă poate fi analizată numai după ce va fi făcută. ?Să vedem cu ce ofertă vin?, a precizat preşedintele de onoare al PSD.

Ion Iliescu a apreciat, pe de altă parte, că votul uninominal propus prin referendum presupune un sistem dezavantajos pentru partidele mici. El a menţionat că, iniţial, PSD a luat în calcul acest lucru atunci când a elaborat un proiect privind introducerea votului uninominal, adăugând că, ?între timp, lucrurile s-au mai schimbat?.

Iliescu a mai spus că susţine proiectul privind votul uninominal adoptat de Parlament, dar s-a declarat de acord cu observaţiile preşedintelui Băsescu referitoare la organizarea listelor şi a circumscripţiilor electorale.

Întrebat ce scor crede că va obţine PSD, Ion Iliescu a arătat ?că ar fi bine ca partidul să obţină 25 % la europarlamentare?.

Rompres

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close