Antena 3 CNN Politică Iliescu: Comisia de Etică a PSD a procedat greşit. Nu e normal că nu l-a audiat pe Geoană

Iliescu: Comisia de Etică a PSD a procedat greşit. Nu e normal că nu l-a audiat pe Geoană

Iliescu: Comisia de Etică a PSD a procedat greşit. Nu e normal că nu l-a audiat pe Geoană
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    14 Noi 2011   •   12:53

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, înaintea BPN, că este anormal faptul că Mircea Geoană nu a fost audiat, duminică, de Comisia de Arbitraj şi Integritate Morală (CNAIM) a PSD, care a decis să recomande CEX excluderea din partid a fostului preşedinte.

"A procedat greşit", a declarat Iliescu, referindu-se la decizia Comisiei de etică, de a închide şedinţa înainte de a-l audia şi pe Mircea Geoană.

Geoană ar trebui să rămână şi în partid şi la Senat, spune Iliescu

De asemenea, Iliescu a mai adăugat că el nu este "adeptul" excluderii lui Geoană din partid.

"Vom vedea, vom analiza, se va lua o poziţie în Comitetul Executiv", a spus Iliescu.

El a apreciat că prin excluderea lui Geoană se va "periclita" poziţia PSD la preşedinţia Senatului, ceea ce, în opinia sa, "nu este convenabil".

Întrebat dacă, în aceste condiţii, ar fi mai bine ca Geoană să rămână preşedinte al Senatului, Iliescu a răspuns: "Şi, şi. Să rămână şi la Senat, şi la partid", a precizat Iliescu.

 


Comisia de integritate a PSD a decis, duminică, cu 43 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi două abţineri, să recomande Comitetului Executiv Naţional al partidului excluderea lui Mircea Geoană din PSD.

În momentul în care Mircea Geoană a ajuns la sediul PSD şi a ţinut o scurtă declaraţie de presă înainte de a intra în şedinţa CNAIM, un membru al Comisiei, care s-a recomandat Mariana Negoiţă, de la PSD Sector 3, a ieşit din sediu şi a anunţat că s-a decis excluderea lui Geoană din PSD, ea declarându-se revoltată că hotărârea s-a luat fără ca Geoană să fie audiat şi cu "încălcarea prevederilor Statutului PSD".

Ulterior, preşedintele CNAIM a PSD, Dan Şova, a anunţat oficial decizia Comisiei de a recomanda CExN al formaţiunii excluderea lui Mircea Geoană din partid, precizând că preşedintele Senatului nu a anunţat că va participa la şedinţa de duminică a acestui for.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, duminică, la ieşirea din sediul PSD, unde venise la şedinţa CNAIM a PSD şi de unde a ieşit în câteva minute, că este consternat de modul în care Comisia a luat decizia în cazul său, menţionând că regretă situaţia şi face apel la calm.

Decizia de duminică vine pe fondul unor tensiuni care au marcat evoluţia partidului în ultimii ani.

 



×
Subiecte în articol: Ion Iliescu Mircea Geoană audiere gresit
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close