Antena 3 CNN Politică Iliescu: Geoană şi-a tăiat singur craca de sub picioare. E un perdant politic

Iliescu: Geoană şi-a tăiat singur craca de sub picioare. E un perdant politic

Iliescu: Geoană şi-a tăiat singur craca de sub picioare. E un perdant politic
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Noi 2011   •   13:59

Mircea Geoană şi-a tăiat singur craca de sub picioare pentru că nu a respectat regulile jocului. Este declaraţia pe care a făcut-o preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, într-un interviu acordat revistei Q Magazine. Potrivit acestuia, Mircea Geoană va rămâne un perdant în perimetrul politic.

Mircea Geoană a forţat nota cu nişte membri ai Partidului Social Democrat, spune fostul preşedinte Ion Iliescu. Adrian Năstase este unul dintre ei. Despre excluderea lui Geoană din PSD s-a vorbit de mai multe ori.

"Cu un an în urmă a fost suspendat pentru şase luni. Şi atunci s-a discutat despre excluderea lui din partid, pentru că el este un perdant. A pierdut alegerile prezidenţiale, apoi a pierdut alegerile pentru preşedinţia partidului. Era pertinent din partea lui să se fi retras", susţine Ion Iliescu.

Geoană n-a înţeles însă nimic din pierderea alegerilor, mai spune Iliescu, Este şi motivul pentru care a intrat în conflict cu mai-marii PSD-ului.

Ion Iliescu: Mircea Geoană a forţat nota!


"Au trecut cele şase luni de suspendare şi a fost rechemat la partid ca să reintre în rând. A ignorat acest lucru. Nu venea la BPN, nu venea la şedinţe (...)  el a preferat să stea pe holuri, să facă comentarii, să dea declaraţii. Adică, o provocare directă la adresa partidului."

Lecţia pe care nu a învăţat-o Mircea Geoană este faptul că nu trebuie să ignori nici regulie joculului, nici regulile funcţionării unui partid, a mai spus preşedintele de onoare al social-democraţilor.

"Asta este greşeala uneori: că oamenii sunt propulsaţi fără să treacă treptele necesare. Numeşti un general fără să fi fost soldat, fără să fi fost fruntaş, sergent sau plutonier. S-a trezit deodată în fruntea bucatelor. "

Plecarea lui Geoană din PSD nu va afecta iremediabil partidul, este de părere Ion Ilescu.




×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close