Antena 3 CNN Politică Iliescu îi cere socoteală lui Ilie Sârbu că a negociat cu Băsescu fără să aibă mandat

Iliescu îi cere socoteală lui Ilie Sârbu că a negociat cu Băsescu fără să aibă mandat

Iliescu îi cere socoteală lui Ilie Sârbu că a negociat cu Băsescu fără să aibă mandat
12 Ian 2009   •   02:27

Alianţa dintre PDL şi PSD nici nu împărţit bine posturile în putere şi nici nu a apucat să lucreze că au şi apărut fisuri în funcţionare. Acestea mai ales din partea Partidului Social Democrat, care a deschis numeroase fronturi de luptă interne.
Acum mai este deschis un front : preşedintele onorific al PSD, Ion Iliescu, îl acuză pe vicepreşediontele Ilie Sărbu şi ministru al agriculturii de ?complot? şi ?trădare?.
Motivul constă în declaraţia ministrului, care recunoştea într-un interviu că a negociat timp de doi ani cu Traian Băsescu formarea unei alianţe între cele două formaţiuni care fac acum guvernul.
Supărarea lui Ion Iliescu provine din faptul că Sârbu nu a avut mandat din partea partidului. ?Eu am cerut o explicaţie. O să avem luni un BPN în care vom discuta şi acest subiect, vom delibera, vom vedea... Eu nu ştiam de nici un mandat din partea partidului pentru negocieri cu PDL şi am mai vorbit cu unii oa­meni, nu ştia Geoană, nu ştia Năstase, nu ştia nimeni, atunci cine dracu? să ştie? Asta e teoria trădării.
Dacă trădarea devine linie de partid, putem discuta şi despre asta?, a declarat, pentru Cotidianul, liderul de onoare al PSD.
Declaraţia vine la două zile după ce Iliescu scria pe blog că ?am aflat cu stupoare, din interviul acordat de dl Ilie Sârbu publicaţiei Cotidianul faptul că dânsul Ťa complotatť de circa doi ani, împreună cu Traian Băsescu, pentru promovarea alian ţei PSD-PDL. Dacă e reală această dezvăluire a domnului Sârbu, ea este foarte gravă şi sper ca dl Sârbu să se explice în faţa organelor statutare ale partidului??.
Replica ministrului nu s-a lăsat aşteptată. Acesta arăta că a avut mandat din partea partidului şi că, în plus, afirmaţiile sale au fost interpretate greşit: ?Era o confuzie. Nu vorbeam de doi ani, ci de două luni, cât am fost preşedinte al Senatului. Termenul de Ťcomplotť depăşeşte limita acceptabilă şi firească într-un partid. De ce negocierile cu PDL erau compromise din start, iar cele cu PNL erau în regulă? Nu vreau să mai pun paie pe foc. Se ştie: preşedintele Geoană a primit sarcină din partea partidului, mandatul lui era simplu: să ducă partidul la guvernare. Ce am făcut? Am lăsat partidul în opoziţie, am dat foc la Casa Poporului? S-a făcut ŤParteneria tul pentru Româniať, acceptat de tot partidul. Domnul Geoană ştia fiecare pas pe care l-am făcut ca preşedinte al Senatului. Dacă un mandat dat de preşedintele partidului, dacă angajarea partidului la guvernare, dacă toate astea înseamnă trădare, aprobată de tot partidul, atunci eu sunt un trădător. Dânsul va fi nemulţumit veşnic că am ajuns la guvernare, pentru că nu voia ca domnul Geoană să reuşească. Dânsul a venit de foarte multe ori cu chibrituri la partid, dar nu a găsit benzină?, declara Ilie Sârbu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ilie Sarbu Ion Iliescu PNL PSD
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close