Antena 3 CNN Politică Iliescu: România nu e pregătită pentru uninominal

Iliescu: România nu e pregătită pentru uninominal

Iliescu: România nu e pregătită pentru uninominal
29 Oct 2007   •   08:31

Fostul preşedinte Ion Iliescu spune că România nu este pregătită să treacă la sistemul de vot uninominal. Iliescu a declarat la emisiunea ?Zig-Zag? de la Antena 3 că nu va merge să voteze la un referendum pe aceast temă şi că va cere chiar boicotarea scrutinului. Ion Iliescu este de părere că referendumul va bruia alegerile pentru Parlamentul European. ?Eu, personal, nu voi vota la referendum, şi îndemn chiar la boicotarea acestuia, pentru că vreau să ne concentrăm atenţia asupra alegerilor pentru Parlamentul European, care sunt foarte importante, pentru că ne consacră statutul de ţară membră a Uniunii Europene, şi contează cum ne alegem membrii din Parlamentul European?, a motivat Ion Iliescu.

Fostul şef al statului a subliniat importanţa reprezentării ţării noastre în primele trei grupuri ca importanţă şi mărime din Parlamentul Eurpean: cel al popularilor, al socialiştilor, respectiv al liberalilor.

Vasile Blaga a declarat că e o prostie declaraţia lui Ion Iliescu în care acesta spune că va boicota referendumul pe uninominal. Norica Nicolai a spus că boicotarea referendumului pentru votul uninominal, aşa cum a propus preşedintele de onoare al social-democraţilor, Ion Iliescu, nu este un gest politic corect.

ILIESCU: ROMÂNIA NU E PREGĂTITĂ PENTRU UNINOMINAL

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close