Antena 3 CNN Politică Iliescu şi Constantinescu răspund atacurilor lui Băsescu

Iliescu şi Constantinescu răspund atacurilor lui Băsescu

Iliescu şi Constantinescu răspund atacurilor lui Băsescu
01 Noi 2007   •   21:04

Doi foşti preşedinţi ai României au criticat declaraţiile făcute miercuri seară de actualul şef al statului, Traian Băsescu, în cadrul unei emisiuni televizate. Ion Iliescu a precizat pentru Jurnalul Naţional că preşedintele dă dovadă din ce în ce mai des de metode dictatoriale, în timp ce Emil Constantinescu spune că Traian Băsescu nu poate lupta împotriva corupţiei, făcând el însuşi parte din ea. ?Din intervenţia domnului Traian Băsescu la postul B1TV s-a putut vedea clar viziunea simplistă, caricaturală, a şefului statului despre viaţa politică, ce aminteşte de modul de abordare al tuturor dictatorilor din perioada interbelică?, a declarat Iliescu.

Iliescu: Băsescu a adus atingere demnităţii PSD. Aşa ceva nu poate fi trecut cu vederea!
Fostul preşedinte al României a criticat şi declaraţiile făcute de Traian Băsescu cu prilejul lansării din Bucureşti a candidaţilor PSD pentru europarlamentare. ?Traian Băsescu n-a venit decât formal ca şef al statului la manifestarea organizată de PSD. El a venit în fapt ca adevăratul şef al PD, spunând clar şi public celor din PSD care sunt condiţiile pentru acceptarea PSD la guvernare. Şi a făcut-o în stilul său consacrat. (...) A adus atingere demnităţii PSD, membrilor şi simpatizanţilor lui. Aşa ceva nu poate fi trecut cu vederea!?, a avertizat Iliescu.

În opinia sa, iniţiativa preşedintelui de a cere un referendum privind votul uninominal este un atentat la instituţiile legislative ale statului. ?Preşedintele României nu înţelege miza acestor alegeri şi doreşte să le bruieze prin suprapunerea referendumului (...). Amatorismul său în materie de politică a devenit periculos pentru interesele ţării. (...) Preşedintele României doreşte să anuleze principiul separaţiei puterii în stat şi să transfere procesul de legiferare în stradă.?

Constantinescu: Băsescu reprezintă corupţia

Şi fostul preşedintele Emil Constantinescu l-a criticat dur pe şeful statului, într-un comunicat de presă. ?Traian Băsescu nu poate lupta împotriva corupţiei, pentru că el reprezintă corupţia mare sau mică, (...) nu poate reforma Justiţia, pentru că el însuşi este un obiect de activitate al Justiţiei, (...) nu poate reforma clasa politică, pentru că reprezintă exact ce trebuie reformat în aceasta: demagogia, minciuna, aroganţa, trădarea valorilor, dispreţul faţă de ideologii, lipsa de respect pentru lege şi instituţiile statului", se arată în comunicat.

Antena 3

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close