Antena 3 CNN Politică În plin scandal, în care este implicată familia sa, preşedintele refuză să îl lase pe Ponta să meargă la Consiliul European de joi. Motivarea este incredibilă

În plin scandal, în care este implicată familia sa, preşedintele refuză să îl lase pe Ponta să meargă la Consiliul European de joi. Motivarea este incredibilă

În plin scandal, în care este implicată familia sa, preşedintele refuză să îl lase pe Ponta să meargă la Consiliul European de joi. Motivarea este incredibilă
de O.P.    |    24 Iun 2014   •   05:33

Preşedintele Traian Băsescu nu i-a dat mandat lui Victor Ponta să meargă la Consiliul European care începe joi, pe motiv că premierul nu are experienţa şi cunoştinţele sale.

De cealaltă parte, Victor Ponta susţine că Traian Basescu merge de capul lui la Bruxelles şi refuză să comunice Guvernului cu ce mandat se va prezenta.

Premierul Victor Ponta a transmis conducerii Senatului  o adresă prin care informează că preşedintele nu a cerut Executivului mandat pentru participarea la reuniunea Consiliului European din 26-27 iunie.

Prin urmare, Guvernul poate informa Parlamentul doar asupra agendei reuniunii nu si asupra chestiunilor pe care Traian Băsescu le va discuta acolo in numele Romaniei.

Potrivit Legii 373 privind cooperarea dintre Guvern şi Parlament în domeniul afacerilor europene, Executivul are obligaţia sa transmită Parlamentului, cu minimum zece zile înainte de reuniunea Consiliului European, propunerea de mandat pe care delegaţia României intenţionează să o prezinte la Consiliul European. 

×
Subiecte în articol: Consiliul European
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close