Antena 3 CNN Politică Ingrid Iordache, noi critici la adresa Guvernului: Nu există strategii publice orientate către mediile defavorizate și calitatea educației

Ingrid Iordache, noi critici la adresa Guvernului: Nu există strategii publice orientate către mediile defavorizate și calitatea educației

Cu doar două săptămâni înainte de începerea școlii există încă multe întrebări fără răspuns din partea guvernanților. Una dintre cele mai importante dintre acestea, ce se întâmplă cu elevii proveniți din familii aflate în situații vulnerabile, pentru care ar putea fi limitat accesul la educație sau ar putea fi discriminați în raport cu colegii lor.

Ingrid Iordache, noi critici la adresa Guvernului: Nu există strategii publice orientate către mediile defavorizate și calitatea educației
de Georgiana Adam    |    30 Aug 2020   •   11:45

Autoritățile nu au niciun plan pentru a rezolva aceste probleme, iar Ingrid Iordache, liderul Clubului Tinerilor Umaniști, se declară „revoltată” de faptul că guvernanții nu doar încalcă dispoziții legale, ci nici măcar nu încearcă să asigure în mod egal tuturor elevilor dreptul la educație.

"Trebuie să admit faptul că sunt revoltată când aud de așa-zisele “scenarii” pe care le așteptăm cu toții, cu sufletul la gură, privind începerea anului școlar!

Dar de măsurile privind incluziunea socială ori incluziunea școlară, spune careva, ceva? Sau ne prefacem ca totul e in regula și nimeni nu a suferit de pe urma pandemiei?! Incluziunea socială nici măcar nu se afla printre prioritățile guvernanților, precum și faptul ca in jur de 1 milion de persoane au rămas fără locuri de munca. Ei cum își vor gestiona cheltuielile, dacă au copii ce vor trebui sa meargă la școala?

Dacă ei se afla printre persoanele vulnerabile ori printre cele care au rămas fără locuri de munca, cum pot sa își sprijine copiii sa aibă acces la un drept constituțional, și anume: dreptul la educație? Am înțeles ca vor oferi măști familiilor vulnerabile, la începerea anului școlar, măcar atât, la schimbul alocațiilor, pe care, cu tupeu, nu le au mărit, sfidând atât decizia Curții Constituționale, cât și încălcând cu nepăsare dreptul constituțional la educație.

Excluziunea socială e in creștere, iar cei mai afectați sunt copiii de etnie roma, copiii cu dizabilități, copiii din familii/comunități ce se confrunta cu sărăcia. Nu exista strategii publice complete și coerente, orientate suficient spre mediile defavorizate și spre calitatea educației. Și dat fiind faptul ca situația socială era precară pana la începerea pandemiei, acum este și mai rău, iar acest lucru o spun cifrele, nu eu. Și cifrele, nu mint!", scrie Ingrid Iordache pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Ingrid Iordache
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close