Înregistrări INCRIMINATOARE cu Băsescu, DISPĂRUTE

30 Apr 2015   •   23:25
Înregistrări INCRIMINATOARE cu Băsescu, DISPĂRUTE Foto: captura Antena 3
Mai multe înregistrări incriminatoare cu fostul preşedinte Traian Băsescu au dispărut, iar procurorii încearcă acum să afle cum au fost acestea sustrase din interiorul DIICOT. 
 
Este vorba despre interceptări care au fost făcute în dosarul Motorina, în care fostul şef ANAF, Sorin Blejnar, este judecat pentru favorizarea infractorului. 
 
Informaţia a fost dezvăluită joi, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.
 
Este vorba de sute de înregistrări audio-video, în care apare fostul şef al Fiscului, care au fost sustrase. Sorin Blejnar a fost trimis în judecată în 2013, de DIICOT Braşov. 
 
Suporţii magnetici cu discuţii între Blejnar şi mai multe persoane - printre care şi fostul preşedinte Traian Băsescu - nu mai sunt în sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Braşov.
 
Deşi Traian Băsescu apărea într-o interceptare din dosarul Motorina, dosar în care Blejnar a fost trimis în judecată, fostul preşedinte spunea la acea vreme că nu-l cunoaşte pe şeful ANAF de atunci.

Stenogramele arată însă că legăturile dintre cei doi erau mai mult decât instituţionale. În stenograma în care Blejnar îl sună pe Băsescu pentru a discuta despre datoria Rompetrol, adresarea şefului nu este deloc oficială, ci una amicală. 
 
"Se pare că ar fi cineva din interior (din DIICOT - n.r.), pentru că nimeni nu apare pe camerele de supraveghere", a spus jurnalistul Ana Roman, joi, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Acestea erau probe pe care procurorii nu le-au folosit în momentul în care l-au trimis în momentul în care l-au trimis în judecată pe Blejnar în dosarul Motorina, în 2012. 
 
 
Distrugerea probelor cu Băsescu, anchetată
 
Acum, procurorii de la Parchetul General încearcă să afle cine a sustras aceste probe din interiorul DIICOT Braşov, sediu bine protejat, cu pază şi cameră de luat vederi.
 
În acest sens, Ministerul Public a demarat o anchetă penală, pentru a afla cum au dispărut interceptările respective.
 
Deocamdată, nu se ştie când s-a constatat disparţia acestor înregistrări.

Parteneri
x close