Antena 3 CNN Politică Întâlnire Ponta-Antonescu duminică, pentru numirea lui Iohannis ca vicepremier

Întâlnire Ponta-Antonescu duminică, pentru numirea lui Iohannis ca vicepremier

Întâlnire Ponta-Antonescu duminică, pentru numirea lui Iohannis ca vicepremier
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    08 Feb 2014   •   21:30

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, sâmbătă, că cel mai probabil în cursul zilei de duminică se va întâlni cu premierul Victor Ponta, pentru a discuta aspecte procedurale privind preluarea funcţiei de vicepremier de către Klaus Iohannis.

"Când domnul Ponta se va întoarce în ţară, înţeleg că în cursul zilei de astăzi (n.r.-sâmbătă), fie azi, fie mâine (n.r.—sâmbătă sau duminică), ne vom întâlni şi vom discuta aspecte procedurale privitoare la formula în care şi prin care Klaus Iohannis va ocupa funcţia de vicepremier şi, de asemenea, la calendarul învestirii acestor oameni în guvern", a spus Antonescu, sâmbătă, la Realitatea TV, potrivit Agerpres.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost desemnat vineri, de PNL, pentru funcţiile de vicepremier şi ministru de Interne.

El spunea că nu este dispus să renunţe foarte uşor la Primărie şi că, dacă legislaţia o va permite, va păstra funcţia, concomitent cu poziţiile din Guvern, apreciind că se pot găsi soluţii de interimat pentru o perioadă rezonabilă de timp.

Constituţia României prevede la articolul 105, că funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate, cu excepţia celei de parlamentar, iar în Legea 161/2003 se menţionează explicit că funcţia de primar este incompatibilă cu cea de ministru.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close