Antena 3 CNN Politică Întâlnirea Geoană-Băsescu nu a vizat susţinerea unui guvern PSD-PD

Întâlnirea Geoană-Băsescu nu a vizat susţinerea unui guvern PSD-PD

Întâlnirea Geoană-Băsescu nu a vizat susţinerea unui guvern PSD-PD
21 Sep 2007   •   17:24

Social-democraţii susţin, prin vocea lui Mircea Geoană, că întâlnirea de marţi cu preşedintele Traian Băsescu, nu a vizat formarea unui Guvern PSD-PD şi nici susţinerea unuia PD-PLD. Liderul PSD a precizat că, în prezent, principala ţintă a partidului este ca toţi parlamentarii PSD să voteze moţiunea de cenzură. Şi Nicolae Văcăroiu a declarat vineri că PSD are ca principală preocupare moţiunea. Preşedintele Senatului a atacat însă dur Guvernul Tăriceanu şi l-a acuzat de nerespectarea Constituţiei.

Liderul PSD, Mircea Geoană neagă că ar fi discutat cu şeful statului statului asocierea social-democraţilor cu PD pentru formarea unui guvern şi nici despre susţinerea unui guvern minoritar format din democraţi şi PLD. Geoană declara încă de miercuri, că a stabilit, de comun acord cu Traian Băsescu, ca discuţia pe care au avut-o în cursul zilei de marţi să rămână confidenţială până la consultările cu partidele, pe care şeful statului le va convoca săptămâna viitoare.

Pe de altă parte, Geoană susţine că liderii partidul sunt preocupaţi în prezent, ca toţi parlamentarii PSD să voteze moţiunea de cenzură pe care o vor depune social-democraţii, o opinie susţinută şi de vicepreşedintele PSD, Nicolae Văcăroiu. Deşi liderul partidului spune că parlamentarii PSD care nu vor vota moţiunea nu vor mai avea o viaţă bună în partid, vicepreşedintele Văcăroiu crede că excluderea acelor parlamentari din PSD pentru acest motiv ar fi o greşeală, mai ales că măsura încalcă statului partidului.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD, care va fi depusă luni, va intra în dezbaterea Parlamentului pe 3 octombrie. Aflat la Piteşti, Văcăroiu a atacat dur Guvernul Tăriceanu pe care îl acuză de nerespectarea Constituţiei.

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close