Antena 3 Politică Ioan Chelaru: Revizuirea Constituţiei ar transforma ţara într-un stat poliţienesc

Ioan Chelaru: Revizuirea Constituţiei ar transforma ţara într-un stat poliţienesc

de Antena3.ro    |    01 Iun 2011   •   23:02
Ioan Chelaru: Revizuirea Constituţiei ar transforma ţara într-un stat poliţienesc
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Vicepreşedintele PSD, Ioan Chelaru, a afirmat miercuri că revizuirea Constituţiei în modul gândit de Traian Băsescu, ar transforma România dintr-un stat democratic într-unul poliţienesc, relatează Mediafax.

"Toate aceste modificãri par sã aibã unicul scop de a transforma România dintr-un stat democratic într-unul poliţienesc, prin afectarea drepturilor şi libertãţilor fundamentale ale cetãţenilor şi de a întãri rolul puterii executive, în special al Preşedintelui, în raport cu celelalte autoritãţi publice. Astfel, Parlamentul este redus atât în ceea ce priveşte structura sa, cât şi în ceea ce priveşte competenţa sa de autoritate legiuitoare, prin simplificarea şi reglementarea defectuoasã a procedurii de legiferare", a explicat Chelaru.

Vicepreşedintele a mai afirmat că PSD-ul nu va participa la această "falsă revizuire a Constituţiei propusă de Traian Băsescu", considerând propunerile acestuia " o cursă politică întinsă opoziţiei".

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close