Antena 3 CNN Politică Ioan Rus: Conducerea PSD să plece pentru a reforma partidul, altfel facem altă formaţiune de stânga

Ioan Rus: Conducerea PSD să plece pentru a reforma partidul, altfel facem altă formaţiune de stânga

Ioan Rus: Conducerea PSD să plece pentru a reforma partidul, altfel facem altă formaţiune de stânga
Sursa foto: ioan rus
17 Dec 2009   •   09:29

Membrul grupului de la Cluj Ioan Rus continuă atacul din interiorul PSD asupra conducerii centrale. El susţine că Mircea Geoană, Viorel Hrebenciuc, Liviu Dragnea, Dan Nica şi Marian Vanghelie trebuie să plece, pentru ca social-democraţia din România să mai aibă o şansă de reformare.
El ?ameninţă ? că dacă PSD nu va fi reformat în profunzime, unica soluţie este crearea unui nou partid de stânga.
Vorbind pentru inpolitics.ro, acesta afirma că nu crede în capacitatea lui Geoană de a reforma partidul. Recunoaşte că l-a susţinut pentru a ocupa funcţia de preşedinte, dar se arată dezamăgit de conducere acestuia.
El cere ?dispariţia? actualei conduceri ?pentru a reforma cu adevărat partidul. Dacă vom vedea că reforma este imposibilă în PSD, soluţia o va reprezenta, desigur, naşterea unui nou partid de stânga?, a ameninţat Ioan Rus cu spargerea formaţiunii.
El consideră că istoria PSD a fost marcată de trei zodii: ?În PSD am avut trei etape, trei zodii. La început, mulţi intelectuali nu ne-au votat spunând că liderii partidului sunt foşti comunişti. Aceasta a fost zodia Ion Iliescu. Apoi, intelectualii şi studenţii nu ne-au votat invocând argumentul corupţiei. Aceasta a fost zodia Adrian Năstase. Acum, intelectualii fug de noi din cauza vanghelizării?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ioan Rus
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close