Antena 3 CNN Politică Iohannis, atac tăios la PSD: Diletanţi care au crezut că se pot profila folosind politica externă a României. Eroare!

Iohannis, atac tăios la PSD: Diletanţi care au crezut că se pot profila folosind politica externă a României. Eroare!

Iohannis, atac tăios la PSD: Diletanţi care au crezut că se pot profila folosind politica externă a României. Eroare!
Sursa foto: Foto: Facebook/ Klaus Iohannis
05 Noi 2019   •   11:56

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că lideri "pesedişti diletanţi" au crezut că se pot profila folosind politica externă, el subliniind că lucrurile stricate de aceştia trebuie reparate.

"Politica externă a României pe care cred că am condus-o rezonabil a avut în ultimii trei ani şi jumătate de suferit. Lideri pesedişti diletanţi au crezut că se pot profila folosind politica externă a României. Eroare! Singurul lucru pe care l-au obţinut este decredibilizarea României în relaţia cu mulţi parteneri cu care am avut legături strânse şi încredere reciprocă", a spus Iohannis, la ceremonia de preluare a mandatului de către noul ministru al Afacerilor Externe Bogdan Aurescu.

Şeful statului a precizat că unul dintre dosarele ratate de guvernarea PSD a fost dosarul ONU.

"Este cazul să reparăm ce au stricat pesediştii. Este cazul să refacem încrederea partenerilor noştri în România, în politica externă a României. Convingerea mea fermă este că România trebuie să aibă o politică externă solidă, de succes, de încredere, indiferent de cine guvernează la un moment dat", a subliniat Klaus Iohannis.

Preşedintele Iohannis a menţionat priorităţile în politica externă a României - Parteneriatul strategic cu SUA, rolul în NATO şi locul şi rolul în UE, consolidarea, întărirea şi extinderea parteneriatelor strategice şi o bună profilare în plan global, întărirea poziţiei şi a încrederii din partea statelor cu care ţara noastră are relaţii bilaterale.

El s-a declarat mulţumit că Bogdan Aurescu a fost cooptat în echipa guvernamentală a premierului Ludovic Orban.

"Este pentru mine o garanţie a faptului că lucrurile vor fi abordate serios, profesionist şi vă garantez că împreună vom avea succes. Pe Bogdan îl ştiţi foarte bine, este unul dintre cei mai profilaţi diplomaţi români, a început activitatea în minister, s-a profilat extraordinar de pozitiv cu acel renumit proces de la Haga pe care l-a câştigat pentru România, a continuat cariera în minister, a fost ministru şi este acum iarăşi ministru de Externe", a spus Iohannis, arătând că îşi doreşte o colaborare foarte bună.

Şeful statului l-a felicitat şi pe premierul Ludovic Orban pentru preluarea guvernării. "Respir uşurat", a adăugat Iohannis.

Preşedintele i-a mulţumit şi fostului ministru de Externe, Ramona Mănescu, pentru lucrurile făcute bine în scurtul mandat.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close