Antena 3 CNN Politică Iohannis candidează pentru al treilea mandat în fruntea FDGR: Edilul exclude înscrierea în alt partid

Iohannis candidează pentru al treilea mandat în fruntea FDGR: Edilul exclude înscrierea în alt partid

Iohannis candidează pentru al treilea mandat în fruntea FDGR: Edilul exclude înscrierea în alt partid
Sursa foto: Klaus Iohannis
08 Apr 2010   •   16:13

Klaus Iohannis va candida pentru obţinerea celui de-al treilea mandat de preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), fiind propus de FDGR Banat pentru această funcţie. Edilul Sibiului, care nu are dealtfel niciun contracandidat, a exclus posibilitatea înscrierii sale într-un alt partid politic, deşi liberali l-au curtat asiduu în ultimii ani.

"Eu intenţionez să candidez pentru încă un mandat de preşedinte al FDGR. La noi (în FDGR - n.r.) se pot face şi autopropuneri, dar nu se practică această formulă. Eu am fost contactat de către formaţiunea regională Banat, care m-a întrebat dacă sunt de acord să mă propună în cadrul Congresului şi am fost de acord. Deocamdată, nu s-a mai anunţat nimeni dispus să candideze", a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, nu este exclusă apariţia unui candidat surpriză la Congresul Naţional, care va avea loc în data de 17 aprilie, dar este puţin probabil ca cineva să-i facă concurenţă pentru acesstă funcţie.

Iohannis a susţinut că "nici nu poate fi vorba" despre înscrierea sa în vreun partid politic, deşi statutul Formului Democrat al Germanilor din România (FDGR) i-ar permite acest lucru, iar PNL l-a susţinut foarte mult în ultimii ani.
"FDGR va fi în continuare, nu se prevede niciun sfârşit al FDGR. Eu voi reprezenta tot timpul FDGR. Statutul nostru prevede posibilitatea de a fi şi membru al unui partid politic deoarece FDGR nu este partid politic. Dacă însă cineva doreşte funcţii de conducere în respectivul partid politic, este necesar avizul FDGR. Nici nu poate fi vorba despre a a discuta dacă intru într-un partid politic", a spus Iohannis.
Iohannis a atras atenţia că numărul membrilor FDGR este în scădere, iar media de vârstă este ridicată, de aceea se vor căuta soliuţii pentru viitorul formaţiunii.
"Nu vorbim despre o scădere dramatică a numărului de membri, dar numărul etnicilor germani din România este în scădere, iar cei care mai îmbătrânesc sunt tot mai mulţi. Membri FDGR care sunt de vârsta activă sunt tot mai puţini, de aceea încă de acum un an o comisie lucrează la modificări ale statutului astfel încât să putem introduce în viaţa politică, din partea FDGR şi membri simpatizanţi, adică persoane de altă etnie, care se înscriu în formaţiune", a mai declarat Iohannis.
Numărul membrilor FDGR din ţară este de aproximativ 40.000, iar cel al membrilor simpatizanţi este de 10.000. La Congresul din 17 aprilie vor participa aproximativ 80 de delegaţi din ţară, care vor alege preşedintele, iar preşedinţii celor cinci organizaţii regionale din ţară sunt automat desemnaţi vicepreşedinţi ai FDGR la nivel naţional.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close