Antena 3 CNN Politică "Iohannis-iada" USL-ului. Ce se va întâmpla astăzi în interiorul alianţei politice

"Iohannis-iada" USL-ului. Ce se va întâmpla astăzi în interiorul alianţei politice

"Iohannis-iada" USL-ului. Ce se va întâmpla astăzi în interiorul alianţei politice
de O.P.    |    10 Feb 2014   •   05:58

 USL merge mai departe cu remanierea şi discută astăzi propunerile liberalilor. Membrii Uniunii trebuie să găsească o soluţie constituţională pentru numirea lui Klaus Iohannis ca membru al Guvernului.

În primul rând, funcţia de primar este incompatibilă cu cea de ministru, aşa că, potrivit legii, Iohannis ar trebui să plece de la primăria Sibiului în 15 zile de la învestire.

Totodată, dacă se doreşte ca Iohannis să devină şi vicepremier, atunci e nevoie de o restructurare a Executivului.

Numirea liberalului Klaus Iohannis în funcţia de vicepremier nu e posibilă fără o restructurare a Executivului, susţin mai multe voci din PSD. Social-democraţii spun că ar trebui înfiinţat un alt post de vicepremier, lucru care trebuie aprobat de Parlament.

Liderii PSD spun că, potrivit legii, Iohannis ar trebui să plece de la primăria Sibiului în 2 săptămâni de la învestirea în funcţia de ministru de Interne, pentru a NU intra în incompatibilitate.

Până acum premierul a fost rezervat în privinţa remanierii făcute de PNL. A spus doar că aducerea lui Iohannis ar fi un mare câştig pentru Guvern, dar că deciziile tehnice legate de poziţii şi de proceduri vor fi luate în cadrul coaliţiei.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close