Antena 3 CNN Politică Iohannis: Nu am ştiut că Ponta merge la Baku. Nu ştiu cum voi coabita pe mai departe cu el

Iohannis: Nu am ştiut că Ponta merge la Baku. Nu ştiu cum voi coabita pe mai departe cu el

Iohannis: Nu am ştiut că Ponta merge la Baku. Nu ştiu cum voi coabita pe mai departe cu el
Sursa foto: Foto: www.presidency.ro
de M.Z.    |    15 Iun 2015   •   14:26
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, înainte de plecarea în Croaţia, că nu a ştiut că Ponta merge la Baku.
 
"Nu am ştiut că Ponta merkge la Baku", a spus şeful statului, adăugând că nu a vorbit cu Ponta, nu l-a sunat şi nici nu l-a întrebat.
 
Întrebat de presă cum va coabita pe mai departe cu premierul, Iohannis a răspuns: "E bună întrebarea, dar nu am un răspuns. Nu ştiu cum voi coabita pe mai departe cu Victor Ponta", a spus preşedintele.

Premierul Victor Ponta a mers vineri în Azerbaijan, unde a asistat la ceremonia organizată la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku.
 
Într-o fotografie transmisă de presă din tribuna oficială, Ponta este arătat în spatele preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, la deschiderea Jocurilor Olimpice.

Prezenţa premierului Ponta a fost criticată de liderii partidelor politice. De asemenea, şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, spunea că el a decis să nu mai meargă la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku după ce a constatat că toţi liderii din UE sunt reprezentaţi la un nivel foarte redus, arătând că prezenţa premierului Victor Ponta la ceremonie este o greşeală.

Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că reproşul făcut public de preşedintele Iohannis ar putea să arate că relaţia dintre cei doi începe să se strice.
 
"Ar putea să însemne sfârştiul perioadei de miere între domnii Iohannis şi Ponta. E un reproş pe care preşedintele Iohannis a ţinut să îl facă în puiblic, că altfel putea să nu facă publică această nemulţumire a sa.
 
Cred că lucrurile încep să se strice puternic între preşedinte şi premierul României", a comentat Bogdan Chirieac, luni, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close