Antena 3 CNN Politică Ion Cristoiu face praf Alianța PNL-USR-PLUS! Ce are de câștigat PNL de pe urma candidaturii lui Nicușor Dan

Ion Cristoiu face praf Alianța PNL-USR-PLUS! Ce are de câștigat PNL de pe urma candidaturii lui Nicușor Dan

Jurnalistul Ion Cristoiu face praf Alianța PNL-USR-PLUS. Cristoiu spune că PNL ar fi câștigat și cu candidații proprii, de pildă cu Rareș Bogdan sau Cristian Popescu, dar a ales alianța cu USR ”pentru a-și cumpăra liniștea.” Ce are de câștigat PNL de pe urma candidaturii lui Nicușor Dan.

Ion Cristoiu face praf Alianța PNL-USR-PLUS! Ce are de câștigat PNL de pe urma candidaturii lui Nicușor Dan
Sursa foto: Antena 3
de Maria Teodorescu    |    07 Aug 2020   •   16:41

”Nu încape vorbă că din negocierile dintre PNL pe de o parte și USR – PLUS pe de alta, cîștigătoare a ieșit Alianța, despre care mulți, inclusiv PNL-iliști, o suspectează ca fiind marxist-progresistă, de Extremă Stînga, în orice caz, dar în nici un caz de Dreapta. PNL a cedat pe toată linia.”, scrie Cristoiu pe blogul lui.

Jrnalistul este de părere că personalitățile PNL precum Rareș Bogdan, Cristian Popescu ar fi câtigat alegerile locale din Capitală, fără a avea nevoie de ajutorul Alianței.

”De ce a acceptat PNL toate hachițele Alianței inclusiv excluderea PMP din combinație pe motiv că nu e demn de a face parte dintre partidele frățești?

Mulți lideri de opinie au pus cedarea PNL pe seama unor jocuri interne ale partidului. Și anume, Ludovic Orban, atent la oricine l-ar putea concura la șefie, l-a preferat pe Nicușor Dan lui Rareș Bogdan și a cedat pe linie în negocierile cu USR-PLUS pentru ca un eventual învingător liberal la alegerile pe București să nu-i umbrească steaua sa tot mai strălucitoare. 

S-a invocat și posibilitatea ca aceste liste să fie pur și simplu teatrale, deoarece alegerile vor fi amânate și astfel, prin aruncarea în joc a unor neica nimeni, PNL să nu-și pună vedetele într-o situație stînjenitoare. Convingerea că PNL a fost învins la negocieri de către USR-PLUS e atît de puternică la unii analiști că s-a acreditat și teza unui Ludovic Orban care și-a propus în taină să facă pulbere partidul.”, mai scrie Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu face praf Alianța PNL-USR-PLUS! Ce are de câștigat PNL de pe urma candidaturii lui Nicușor Dan

Cristoiu spune că PNL nu are nimic de pierdut de pe urma candidaturii lui Nicușor Da, ci din contră dezvăluie ce are de câștigat partidul liberal.

”Pentru PNL important e ca Gabriela Firea să piardă, de fapt să piardă PSD. Asta ar însemna ca victorios să fie Nicușor Dan. Ei și? Cîtă vreme consiliul general va fi dominat de PNL Nicușor Dan va fi o hologramă de primar și nu unul autentic. În plus, PNL știe că Nicușor Dan nu e pe placul actualei conduceri a USR. Cu atît mai bine dacă prim alegerea ca primar a lui Nicușor Dan se vîră mortu-n casă actualei conduceri a USR. 

În schimbul unor candidaturi la sectoare, care nu sînt garantate ca victorie, PNL și-a dobîndit liniștea dinspre USR – PLUS. Alianța nu-și mai poate îngădui să atace Guvernul: Prin asta USR – PLUS iese din ipostaza de alternativă la PNL. E ceea ce a urmărit PNL. Contrar aparențelor, PNL a cîștigat lăsînd impresia c-a pierdut.”, mai scrie Ion Cristoiu pe blogul lui.

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu Nicușor Dan alianta
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close