Antena 3 CNN Politică Ion Iliescu: Băsescu a devenit preşedinte datorită greşelii lui Geoană

Ion Iliescu: Băsescu a devenit preşedinte datorită greşelii lui Geoană

Ion Iliescu: Băsescu a devenit preşedinte datorită greşelii lui Geoană
24 Dec 2008   •   04:51

La mulţi ani după ce a lansat în public sintagma ?prostănacul Mircea Geoană?, fostul preşedintele al României, Ion Iliescu, se explică de unde a venit această caracterizare.
El consideră că Traian Băsescu a ieşit preşedinte al României în 2004 tocmai datorită unor greşeli ale actuatului preşedinte PSD.
?Geoană a greşit în 2004. Anunţându-se ca posibil viitor premier, a spus că noi nu mai avem nevoie de voturile PRM-ului. Astfel a câştigat Băsescu cu 250.000 de voturi?, crede Ion Iliescu.
Cu toate acestea, rivalitatea între Mircea Geoană şi Ion Iliescu pare să se fi atenuat. Acesta din urmă l-ar alege pe liderul PSd în defavoarea lui Miron Mitrea dacă ar fi să aleagă între cei doi. El nu poate să uite trădarea lui Mitrea din aprilie 2005 când Geoană a fost ales preşedinte al PSD, susţin surse social-democrate, citate de Gardianul.
Astfel, ca urmare a scandalului în care Mitrea ameninţa că îşi înfinge colţii în beregat lui Geoană şi nu îi dă drumul, se pare că se pregăteşte un Congres în care actualul preşedinte al partidului să fie debarcat. Actuala coaliţie cu PDL a acutizat relaţiile din PSD. Potrivit şefului PSD, în partid îşi dispută întâietatea nu mai puţin de şase grupări. În fapt, două puternice, celelalte fiind dispuse oricând să sară dintr-o barcă în alta. Gruparea lui Mircea Geoana pare a fi stăpână pe situaţie, dar din spate vine în foţă Miron Mitrea, care are susţinerea unor structuri puternice din teritoriu pe care fostul sindicalist a ştiut să şi le cultive. Printre ele filiala Vrancea, a lui Marian Oprişan, cea de la Constanţa, şi Mehedinţi, Buzău, Sibiu şi Vaslui, unde a reuşit să-şi impună protejaţii.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close