Antena 3 CNN Politică Ionuţ Stroe (PNL): "Se lucrează la un bonus pentru profesorii debutanți, stimulente financiare pentru profesori"

Ionuţ Stroe (PNL): "Se lucrează la un bonus pentru profesorii debutanți, stimulente financiare pentru profesori"

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a anunţat, că guvernul lucrează la "un bonus pentru profesori debutanţi", dar şi la "acordarea unor stimulente financiare pentru profesorii care sunt încadrați în acele unități de învățământ din acele zone defavorizate".

Ionuţ Stroe (PNL): "Se lucrează la un bonus pentru profesorii debutanți, stimulente financiare pentru profesori"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Georgiana Adam    |    22 Mai 2023   •   14:15

"Ați văzut toată deschiderea afirmată de Guvern în dialogul cu sindicatele. Ați văzut deja soluții care se creionează, în momentul de față, atât în întâlnirea de ieri cât și în demersul de astăzi al celor patru Ministere. Am să vă dau câteva exemple, ca să înțeleagă toți și mai ales cei interesați de aceste măsuri, pentru că de exemplu, se crează cadrul legal chiar în acest moment, în acestă întâlnire privind salarizarea întregului personal nedidactic din învățământul de stat, la fel cum este prevăzut în acea grilă din Legea cadru privind salarizarea personalului. La fel, putem estima o creștere de 9%, cu un impact bugetar de 90 de milioane, la fel se lucrează la un bonus pentru profesorii debutanți, se lucrează la acordarea unor stimulente financiare pentru profesorii care sunt încadrați în acele unități de învățământ din acele zone defavorizate. Deci, sunt lucruri concrete, ba mai mult decât atât, putem vorbi despre un interval relativ scurt de timp în care Guvernul s-a angajat să soluționeze această problemă a salariilor din Educație. Evident, pentru a nu afecta procesul de învățământ, pentru a nu afecta copiii care s-au pregătit și sunt în faza examenelor sau încep în momentul de față examenele pentru Evaluarea Națională, pentru Bacalaureat, pentru admitere, pentru a nu compromite efortul părinților care au investit în acești copii și care pe parcursul anului, evident, au pus umărul la pregătirea copiilor și cel mai imprtant lucru, pentru a asigura profesorilor drepturile pe care le au.

Deci, foarte probabil este ca în foarte scurt timp să avem niște soluții de moment. La fel Ministerul Muncii, ați văzut foarte bine, cel care este responsabil de elaborarea acestei legi a asalarizării angajaților din sistemul de stat, s-a angajat ca până pe 15 Iulie să avem acea lege mult așteptată de români. Din punctul nostru de vedere, al Guvernului, domeniul Educației este unul cu prioritate în aceste momente și probabil vom avea un interval de timp relativ scurt pentru soluționare acestei situații", a declarat Ionuţ Stroe pentru Prima News.

×
Subiecte în articol: ionut stroe PNL
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close