Antena 3 CNN Politică Jigniri la vârful USL. Ponta primeşte liste de la Barroso "ca un chelner", iar Crin "habar nu are cum se conduce Guvernul". Discuţiile continuă şi azi

Jigniri la vârful USL. Ponta primeşte liste de la Barroso "ca un chelner", iar Crin "habar nu are cum se conduce Guvernul". Discuţiile continuă şi azi

Jigniri la vârful USL. Ponta primeşte liste de la Barroso "ca un chelner", iar Crin "habar nu are cum se conduce Guvernul". Discuţiile continuă şi azi
de O.P.    |    11 Feb 2014   •   06:09

Şi-au împărţit funcţiile şi puterea, dar acum au ajuns să îşi împartă jigniri. Şi asta se vede din plin la vârful USL.  După o zi cu discuţii nesfârşite despre structura Guvernului şi, cu doar câteva ore înainte de marile decizii de azi, cei doi lideri USL au declanşat un nou război al declaraţiilor.

Nu faţă în faţă, ci în direct la televizor. De exemplu, premierul spune că Antonescu nu are habar cum funcţionează Guvernul, iar Crin îi aruncă în faţă coabitarea cu Traian Băsescu şi lista pe care Barroso i-a dat-o premierului "ca unui chelner".

Azi, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, cei doi se întorc la muncă şi trebuie să îşi dea mâna pe noua structură a guvernului care trebuie trecută cel mai probabil şi prin parlament. Numai că sunt alte motive de ceartă.

PSD vrea să aibă mai multe ministere, ceea ce ar reflecta balanţa de putere din parlament, sau număr egal de miniştru, dar să primească două treimi din şefii de agenţii deconcentrate.

Atribuţiile lui Klaus Iohannis în funcţia de vicepremier vor fi rediscutate într-o nouă şedinţă USL. Toate partidele din Uniune vor veni cu propunerile pe care le doresc pentru modificarea structurii Guvernului.

Iohannis nu exclude însă varianta de a fi vicepremier pe probleme economice, fără a deţine ministerul Finanţelor, care va fi ocupat de Eugen Nicolăescu.

PSD ar putea cere astăzi renegocierea tuturor portofoliilor din guvern. Social democraţii spun că acest lucru este necesar pentru că nu mai există paritate. Uniunea Social Democrată are 270 de voturi în Parlament iar PNL are 150. Astfel Protocolul USL ar putea fi schimbat în două feluri. Fie USD să primească mai multe ministereîn Guvern, sau număr egal de ministere, dar USD să primească două treimi din şefii de agenţii deconecentrate. 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close