Antena 3 CNN Politică Johannis: Problemele actuale trebuie rezolvate de politicieni, nu de guvern de tehnocraţi

Johannis: Problemele actuale trebuie rezolvate de politicieni, nu de guvern de tehnocraţi

Johannis: Problemele actuale trebuie rezolvate de politicieni, nu de guvern de tehnocraţi
Sursa foto: Klaus Johannis
13 Mai 2010   •   16:32

Primarul Sibiului, Klaus Johannis a abandonat teza necesităţii guvernului de tehnocraţi în actualul context socio-economic. Edilul a declarat vineri că "problemele sunt de aşa gravitate" încât trebuie să fie rezolvate de politicieni şi, în speţă, de actualul Guvern.
Întrebat dacă România în prezent un guvern de tehnocraţi ar mai fi soluţia pentru rezolvarea problemelor, Iohannis a infirmat această posibilitatea, apreciind că este treaba actualului Guvern.
"Nu. Problemele sunt de aşa gravitate, încât acum chiar cred că trebuie să le rezolve politicienii. În speţă, Guvernul în funcţie. Nu are decât să îşi facă treaba, de aia e Guvern", a spus Iohannis.
Primarul Sibiului a ţinut să aprecieze poziţia lui Mircea Geoană care a declarat, luni, că soluţia la problemele actuale ar putea fi dată de un premier politic, susţinut de partide, dar independent de interesele acestora, cum ar fi formula Klaus Iohannis.
"Este o apreciere pozitivă la adresa mea făcută de preşedintele Senatului şi apreciez acest lucru. Dincolo de asta, niciun partid nu a preluat ideea, deci nu are rost să intrăm în speculaţii sau detalii de acceptare sau neacceptare", a afirmat Iohannis.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Iohannis s-ar retrage din cursa pentru şefia NATO
x close