Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor: „Nu există motive de suspendare a preşedintelui Iohannis”

Kelemen Hunor: „Nu există motive de suspendare a preşedintelui Iohannis”

Kelemen Hunor: „Nu există motive de suspendare a preşedintelui Iohannis”
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Iun 2018   •   14:06

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că nu există motive de suspendare din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis.

"A încălcat Constituţia şi decizia Curţii preşedintele, astăzi, 26 iunie? Nu există motiv de suspendare. Şi săptămâna trecută am spus, şi acum două săptămâni, vă spun în această săptămână, şi vă spun şi pentru săptămâna viitoare: nu susţinem, pentru că nu există niciun motiv pentru suspendare, şi pentru două săptămâni în avans - nu susţinem aşa ceva. Preşedintele nu va spune că nu respectă decizia Curţii. Sunt convins - asta iarăşi ar fi o greşeală din partea lui, dar nu va spune aşa ceva, că nu respectă decizia CCR. Sunt convins că va respecta", a afirmat Kelemen Hunor la Parlament.

Întrebat de întârzierea unui anunţ din partea preşedintelui referitor la revocarea procurorului-şef DNA, liderul UDMR a spus: "Mai repede ce înseamnă? Există un termen constituţional? Există un termen legal pe care nu l-a respectat?".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut luni că nu este exclusă posibilitatea suspendării lui Klaus Iohannis, având în vedere că acesta a amânat "neconstituţional de mult" să semneze decretul de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, ca urmare a deciziei CCR.

"Nu este exclusă (intenţia de a-l suspenda - n.r). Nu este exclusă, pentru că deja a stat neconstituţional de mult, dacă se poate spune aşa. Şi nepermis de mult. Jocul cu 'hai să mai citim, stai că încă nu am citit' este o bătaie de joc la adresa Curţii Constituţionale şi a Constituţiei. (...) Nu-i dau eu răgaz, dar cred că a întârziat foarte mult", a spus liderul PSD la Palatul Parlamentului.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close