Antena 3 CNN Politică Kelemen: Luni, cel târziu marţi, se va lua o decizie cu privire la intrarea UDMR la guvernare

Kelemen: Luni, cel târziu marţi, se va lua o decizie cu privire la intrarea UDMR la guvernare

Kelemen: Luni, cel târziu marţi, se va lua o decizie cu privire la intrarea UDMR la guvernare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    17 Dec 2012   •   12:47

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că cel târziu marţi se va lua o decizie cu privire la o eventuală intrare a Uniunii la guvernare alături de USL.

"Azi (luni - n.r.), cel târziu mâine, se va lua o decizie cu privire la o eventuală intrare a UDMR la guvernare. Şi dacă este vorba de guvernare, atunci este vorba de intrare în Cabinet", a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

El a precizat că o intrare a UDMR la guvernare nu se poate face decât dacă Uniunea va primi portofolii la ministere.

În după-amiaza zilei de luni UDMR va mai avea o serie de consultări cu lideri ai USL pentru a se putea lua o decizie finală.

Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) reunit sâmbătă la Târgu Mureş a decis cu unanimitate de voturi ca liderul Uniunii Democrate Maghiare din România, Kelemen Hunor, să conducă delegaţia care va purta negocieri cu Uniunea Social Liberală pentru o eventuală participare la guvernare.

Săptămâna trecută, copreşedintele USL Victor Ponta spunea că posibilitatea ca UDMR să fie în coaliţia de guvernare există, dar, în acelaşi timp, există şi posiblitatea ca Uniunea să nu facă parte din această coaliţie.

Potrivit liderului PSD, este posibil ca UDMR să primească şefia unor comisii parlamentare. Întrebat dacă UDMR va primi vreun portofoliu în viitorul Guvern, prim-ministrul a spus doar că există această posibilitate.

PSD a primit apeluri telefonice de la cetăţeni maghiari care le-au spus social-democraţilor să nu ia UDMR la guvernare, a declarat, luni, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, după şedinţa uniunii.

Oprişan: Personal, eu cred că n-ar trebui să cooptăm UDMR la guvernare

Anunţul premierului Victor Ponta, făcut chiar din seara alegerilor parlamentare, că USL se gândeşte să coopteze UDMR la guvernare, a stârnit o serie de reacţii în presă.

Citeşte şi Badea: E o mare măgărie ce face USL. E sinistru ca în seara alegerilor să anunţi alianţă cu UDMR

Ciutacu: "Da, Ponta ne-a înşelat. Este incorect faţă de noi, electorii. E la fel cum s-ar simţi el, dacă nu l-ar nominaliza Băsescu premier"

×
Parteneri
Horoscop 28 mai 2023. Racii merg la sigur, Leii îşi pun ordine în suflet
x close