Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: ”Accesul tuturor copiilor la o educație de calitate este de o importanță strategică”

Klaus Iohannis: ”Accesul tuturor copiilor la o educație de calitate este de o importanță strategică”

o_1bg8jdej815k31mft1g7e1ph21tn98.jpg
Foto: Facebook/ Klaus Iohannis
16 Mai 2017   •   15:25

Klaus Iohannis a susținut, marţi, că educaţia reprezintă una dintre priorităţile sale, considerând că accesul tuturor copiilor la o educaţie de calitate este "de o importanţă strategică". 

"Educaţia a fost şi va rămâne una dintre priorităţile mele, întrucât influenţează direct performanţa economică a României, având cel mai mare impact asupra viitorului unei naţiuni. Din această perspectivă, accesul tuturor copiilor la o educaţie de calitate este de o importanţă strategică. În îndeplinirea acestui deziderat dumneavoastră, doamnelor şi domnilor profesori, aveţi un rol esenţial. O educaţie de calitate nu a existat şi nu va exista fără un corp de profesori de calitate, motivaţi şi implicaţi în procesul decizional de la toate nivelurile", a arătat şeful statului, la Conferinţa Naţională a Federaţiei Sindicatelor din Educaţie. 

Președintele a afirmat că rolul cadrului didactic este mai important în comunităţile în care şcoala reprezintă unul dintre principalele instrumente de înlăturare a barierelor din calea mobilităţii sociale. 

"Când vorbim despre educaţie şi despre problemele sale, mereu revenim la tema reformei, o temă care a ajuns să fie asociată unui număr exagerat de schimbări. Ceea ce unii nu înţeleg, dar dumneavoastră resimţiţi cel mai acut, este că impactul reformelor din educaţie se vede peste ani, nicidecum de pe o zi pe alta. Pentru a evita ca fiecare generaţie de copii, fiecare deceniu al carierei unui cadru didactic să fie marcate de schimbări succesive, adesea discordante, este esenţial să avem o viziune comună, pe termen lung, care să imprime o direcţie unitară politicilor din sistem", le-a transmis Iohannis profesorilor. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: acces copii educatie calitate Klaus Iohannis
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close