Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis acuză ANI că "i-a inventat" starea de incompatibilitate

Klaus Iohannis acuză ANI că "i-a inventat" starea de incompatibilitate

Klaus Iohannis acuză ANI că "i-a inventat" starea de incompatibilitate
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    16 Mai 2013   •   15:29

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că-şi va dovedi nevinovăţia în instanţă, acuzând Agenţia Naţională de Integritate că "i-a inventat" starea de incompatibilitate imediat după ce a intrat în PNL.

"Nu am primit materialul de la ANI, ştiţi că am fost plecat în concediu. Probabil că s-a trimis şi retrimis. Deci nu am citit ce mi-a scris ANI, am citit exact ce a declarat în media, adică acele comunicate. Am ştiut dinainte că se lucrează pe dosar. Am avut o corespondenţă cu ANI", a explicat Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

"După părerea mea, este o confuzie pe care o face ANI şi nu mă simt absolut deloc incompatibil. Ei merg pe două speţe. Există societatea Pieţe care a fost înfiinţată de noi acum câţiva ani. ANI susţine că sunt incompatibil pentru că reprezint municipiul Sibiu în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA), lucru total fals. Nu am avut niciodată un astfel de mandat. Deci nu există cauza", a mai spus Iohannis.

Primarul sibian a refuzat să spună clar dacă demersul ANI are în spate un substrat politic, însă a explicat că prima dată ANI l-a acuzat în 2009.

"Haideţi să analizăm un pic când s-a interesat ANI de persoana mea. Prima dată, în 2009, imediat după ce am declarat că sunt dispus să sprijin un candidat la preşedinţie şi aş fi dispus să devin prim-ministru. Imediat, mai exact, după o zi, ANI a demarat o verificare a persoanei mele şi m-a găsit "incompatibil". La vremea respectivă, am contestat în instanţă şi mi s-a dat dreptate, ANI a pierdut procesul cu mine. Acum, nu am intrat bine în PNL şi astfel în politica naţională, iată că ANI şi-a amintit de mine şi iarăşi a găsit o speţă de incompatibilitate", a spus Iohannis.

Iohannis este decis să se judece cu ANI, fiind convins că va câştiga şi de această procesul, după ce a mai câştigat un proces cu ANI.

"ANI poate să fie de altă părere. (...) Noi vom demonstra în instanţă că nu au dreptate. (...) În momentul în care voi primi acel comunicat, voi contesta în instanţă", a anunţat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis exercită, în prezent, al patrulea mandat consecutiv de primar al municipiului Sibiu (2000 - 2004, 2004 - 2008, 2008 - 2012 şi 2012 - prezent).

×
Subiecte în articol: ANI Klaus Iohannis
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close