Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, campanie în fața tineretului liberal

Klaus Iohannis, campanie în fața tineretului liberal

Klaus Iohannis, campanie în fața tineretului liberal
14 Sep 2019   •   12:25

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat sâmbătă, la Şcoala de Vară a Tineretului Naţional Liberal organizată în staţiunea Venus, că sunt foarte multe lucruri de făcut şi de "îndreptat" după guvernările "eşuate" ale PSD, precum reconstrucţia statului român "pentru a fi în slujba" cetăţeanului, creşterea economică, dar şi susţinerea mediului privat.

"Sunt foarte multe lucruri de făcut şi de îndreptat după guvernările eşuate ale PSD-ului. Reconstrucţia statului român pentru a fi în slujba cetăţeanului, creşterea economică şi susţinerea mediului privat pentru a genera bunăstare sunt pilonii fundamentali pentru a face România normală. Sloganul meu România normală. (...) Proiectul pe care îl propun românilor este acela de a trăi în sfârşit într-o ţară în care normalitatea este regula, nu excepţia, în care cetăţeanul este în centrul funcţionării statului şi nu invers şi în care cetăţeanul duce o viaţă sigură şi prosperă", a afirmat şeful statului.

Potrivit acestuia, România "normală" este ţara din care tinerii nu îşi vor mai dori să plece definitiv "pentru că nu au şanse" în ţară.

"România normală este ţara în care investiţiile şi dezvoltarea sunt încurajate până şi în cele mai defavorizate zone în care tinerii, din păcate, acum sunt pur şi simplu abandonaţi şi condamnaţi la sărăcie", a spus Iohannis.

Preşedintele a afirmat că proiectul României "normale" este proiectul unei întregi generaţii care nu poate fi dus la bun sfârşit decât prin implicarea partidelor "autentic democratice", a organizaţiilor civice, precum şi a tinerilor.

"Învăţaţi să fiţi politicieni responsabili şi competenţi, cu o conduită publică decentă, echilibrată şi credibilă! Nu-i luaţi drept modele pe cei care îşi folosesc vocea publică sau politică pentru a promova un discurs radical, un discurs al urii sau un discurs al intoleranţei! Acela, discursul populist, discursul urii, discursul intoleranţei, este cel mai facil discurs. Este cel mai facil să fi de partea distrugerii fibrei sociale şi, credeţi-mă, cel mai greu este să fii de partea oamenilor şi să construieşti ceva solid, ceva durabil! Or asta aştept de la voi, să deveniţi politicieni care, cu înţelepciune, cu răbdare, cu un discurs puternic, să construiţi România normală, o Românie care dăinuie, o Românie care este o patrie bună şi demnă pentru toţi românii! Rămânând fideli acestor principii veţi deveni liderii de care ţara noastră are atât de multă nevoie! Propuneţi-vă ţeluri înalte pentru cariera voastră politică şi ţintiţi obiective majore pentru dezvoltarea României, fiindcă, în viaţă, cine îşi propune ţeluri mici va obţine lucruri mărunte şi cine îşi propune obiective mari, mari rezultate va avea! Mă bazez pe voi ca să construim împreună ceea ce îşi doresc toţi românii: România puternică, România sigură, România normală de mâine", le-a mai spus Iohannis tinerilor liberali. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close