Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis câştigă procesul intentat ANI, care îl găsise incompatibil

Klaus Iohannis câştigă procesul intentat ANI, care îl găsise incompatibil

Klaus Iohannis câştigă procesul intentat ANI, care îl găsise incompatibil
de M.T.    |    25 Sep 2013   •   13:19

Curtea de Apel Alba-Iulia a admis, miercuri, contestaţia lui Klaus Iohannis la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea acestuia, informează Mediafax.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare.

Eventualul recurs va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În 24 aprilie, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

Iohannis s-a apărat spunând că este vorba despre o confuzie pe care o face ANI.

„Există societatea Pieţe, care a fost înfiinţată de noi acum câţiva ani. ANI spune că sunt incompatibil pentru că reprezint municipiul Sibiu în Adunarea Generală a Acţionarilor, lucru total fals. Nu am avut niciodată un astfel de mandat, deci nu există cauza. A doua se referă la Societatea Apă Canal, societatea care, după înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), a devenit operator regional. Toţi primarii comunităţilor care sunt în ADI Apă sunt şi reprezentanţii comunităţilor lor în Adunarea Generală a Acţionarilor la Apă Canal, care este operator regional, având comunităţi din judeţele Sibiu şi Braşov", explica Iohannis la momentul respectiv.

Pe de altă parte, ANI a sesizat Parchetul într-un alt dosar vizându-l pe Klaus Iohannis, în care îl acuză că a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi penală.

Iohannis este prim-vicepreşedinte al PNL şi exercită al patrulea mandat consecutiv de primar al Sibiului.


×
Subiecte în articol: proces ANI incompatibilitate Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close