Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, despre poza de la Masa Tăcerii: "Dacă Brâncuși nu ar fi vrut să se așeze nimeni pe acele scaune, probabil nu le-ar fi pus într-un parc public"

Klaus Iohannis, despre poza de la Masa Tăcerii: "Dacă Brâncuși nu ar fi vrut să se așeze nimeni pe acele scaune, probabil nu le-ar fi pus într-un parc public"

Klaus Iohannis, despre poza de la Masa Tăcerii: "Dacă Brâncuși nu ar fi vrut să se așeze nimeni pe acele scaune, probabil nu le-ar fi pus într-un parc public"
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Noi 2016   •   13:29

Klaus Iohannis a participat, la finalul lunii octombrie, la ceremoniile prilejuite de comemorarea eroilor bătăliei de pe Jiu, din octombrie 1916.

După evenimentul care a avut loc în apropierea Coloanei Infinitului, preşedintele României a acceptat invitaţia autorităţilor locale şi a vizitat şi operele din Parcul Central.

La Masa Tăcerii, şeful statului s-a fotografiat în timp ce stătea pe unul dintre scaune, deşi la câţiva metri de operă era afişat mesajul: ”Stimaţi vizitatori, să păstrăm intactă moştenirea Brâncuşi pentru generaţiile următoare. Vă rugăm să evitaţi contactul cu operele!”.

Întrebat dacă a fost amendat și cum a decis să se așeze la Masa Tăcerii, subiect intens comentat în spațiul public, Iohannis a explicat că nu s-a pus problema niciodată să fie amendat.

“Nu am fost amendat și nici nu cred că s-a pus problema. Am fost împreună cu primarul, care a fost de acord și nu au existat probleme. Discuția, vă asigur, are substrat electoral, altfel nu s-ar fi discutat. Și cred că cineva care a comentat acest lucru a avut dreptate – dacă Brâncuși nu ar fi vrut să se așeze nimeni pe acele scaune, probabil nu le-ar fi pus într-un parc public, ci într-un muzeu închis. Toată discuția mi s-a părut exagerată, pur și simplu. Cred că putem să o închidem aici”, a comentat președintele Klaus Iohannis, miercuri.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close