Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, în presa străină: „Lupta anticorupție din România atrage mulți dușmani, chiar și din rândul politicienilor”

Klaus Iohannis, în presa străină: „Lupta anticorupție din România atrage mulți dușmani, chiar și din rândul politicienilor”

Klaus Iohannis, în presa străină: „Lupta anticorupție din România atrage mulți dușmani, chiar și din rândul politicienilor”
Sursa foto: Foto: presidency.ro
09 Feb 2017   •   08:37

Klaus Iohannis spune într-un interviu pentru Associated Press că lupta pentru combaterea corupției în țara noastră scoate la iveală "fața urâtă a politicii".

Totodată, președintele i-a lăudat pe românii care au ieşit zile la rând în stradă pentru a protesta faţă de ordonanţa 13.

„Am fost surprins de cât de mare a fost mulţimea. Având peste 200.000 de oameni în Piața Victoriei, acolo unde este situată clădirea Guvernului, este ceva extraordinar. A fost o demonstraţie paşnică. Practic, nu au fost incidente. A existat la început un incident minor într-unul dintre colţuri, jandarmeria a rezolvat incidentul. A doua zi protestul a fost paşnic, foarte civilizat, iar numărul mare de oameni care s-au alăturat protestului au arătat că românlor le pasă de ţara lor şi de ce se întâmplă în interiorul ei. Iar asta e un semn foarte bun. Am moştenit corupţia din anii comunismului şi ne luptăm cu ea. O facem cu succes, dar evident, lupta aceasta atrage mulţi duşmani. Şi aceşti duşmani vin chiar şi din rândul politicienilor. Deci, există un curent anticorupţie, este evident că nimeni nu o poate opri definitiv, dar măcar o putem încetini, să o facem mai puţin prezentă”, a declarat președintele Iohannis.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close