Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, la summitul de la Consiliul European: S-au făcut progrese privind negocierile Brexit, dar nu suficiente

Klaus Iohannis, la summitul de la Consiliul European: S-au făcut progrese privind negocierile Brexit, dar nu suficiente

Klaus Iohannis, la summitul de la Consiliul European: S-au făcut progrese privind negocierile Brexit, dar nu suficiente
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    20 Oct 2017   •   14:51

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, după summitul de la Consiliul European de la Bruxelles, că negocierile privind Brexit au fost intense, s-au înregistrat progrese, dar nu se poate trece la următorul pas. 

”Inițial, am lucrat în ideea că vom găsi astăzi o situație care ne permite să facem următorul pas. Negocierile au fost intense, s-au făcut progrese, dar nu suficiente pentru a trece la faza următoare în relația cu Marea Britanie. Acest lucru nu trebuie să creeze un pesimism, se va negocia în continuare”, a spus președintele Klaus Iohannis.

”Calendarul Brexit nu se mai respectă, e clar. Nu putem de dragul unei agende să trecem de puncte sensibile”, a continuat șeful statului.

”Decizia propriu-zisă cred că va fi luată în 20 noiembrie, la Consiliul Afaceri generale. Discuția a fost de informare reciprocă”, a încheiat președintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European, în cadrul căreia sunt discutate, în principal, subiecte privind migraţia, agenda digitală a Uniunii, securitatea şi apărarea, relaţiile dintre UE şi Turcia, dosarul nord-coreean. 

×
Subiecte în articol: Consiliul European Brexit Klaus Iohannis
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close