Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, mesaj tranșant la prima şedinţă a Guvernul Orban: „Va fi foarte greu de construit bugetul pe anul viitor. PSD a depăşit orice imaginaţie”

Klaus Iohannis, mesaj tranșant la prima şedinţă a Guvernul Orban: „Va fi foarte greu de construit bugetul pe anul viitor. PSD a depăşit orice imaginaţie”

Klaus Iohannis, mesaj tranșant la prima şedinţă a Guvernul Orban: „Va fi foarte greu de construit bugetul pe anul viitor. PSD a depăşit orice imaginaţie”
Sursa foto: Sursa foto: gov.ro
06 Noi 2019   •   12:16

Președintele Klaus Iohannis a participat, miercuri,  la ședința Guvernului Orban. „O spun foarte deschis că respir ușurat că avem un nou Guvern care acum chiar este hotărât să se implice pentru români, pentru rezolvarea problemelor țării”, este mesajul președintelui.

„Mi se pare un act de mare curaj din partea PNL că a preluat guvernarea în această formulă. E un act de curaj să preiei guvernarea cu un Guvern minoritar în situația în care numărul de parlamentari va trebui negociat pentru fiecare proiect legislativ în parte. Sunt foarte bucuros că acest Guvern e hotărât să abordeze frontal problemele cu care se confruntă România și românii. Dovadă că în prima ședință se discută chestiuni care au trenat și trebuie rezolvate urgent”, a precizat președintele.

Acesta a mai subliniat că situația din ministere este ”una foarte proastă”, și că ”va fi foarte greu de construit bugetul pe anul viitor”.

„Deja s-a încetățenit noțiunea de moștenire dezastruoasă pe care au găsit-o aceștia. Deja știm că PSD a golit finanțele publice și practic acum suntem în situația să vedem cum putem acoperi plățile scadente. Va fi foarte complicat să se închide bugetul pe anul în curs. Va fi foarte greu de construit bugetul pe anul viitor. PSD a cheltuit banii românilor și nu lasă nimic în urmă, din păcate, am avut dreptate”, a mai spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai subliniat că noul Guvern va găsi soluții și că liberalii ”nu se tem de guvernare”, adăudând că ”este vestea cea bună pentru români”.

Citește Și Klaus Iohannis participă la şedinţa Guvernului Orban. Restructurarea Executivului, pe ordinea de zi

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close