Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: ”Nu intenționez să îmi scurtez mandatul de președinte!”

Klaus Iohannis: ”Nu intenționez să îmi scurtez mandatul de președinte!”

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat marți dacă va scurta mandatul pentru a ocupa funcția de secretar general NATO.

de Laura Dinu    |    12 Mar 2024   •   13:52

Întrebat dacă ia în calcul plecarea de la Palatul Cotroceni înainte de terminarea mandatului pentru a ocupa funcția de secretar general al NATO, președintele Klaus Iohannis a spus că nu se va întâmpla acest lucru.

„În ce privește NATO, știți că voi face o declarație mai târziu (la ora 17.00 - n.r.) și o să vă spun mai multe atunci. Nu intenționez să îmi scurtez mandatul de președinte”, a spus Iohannis.

Președintele, a anunțat, totodată, că România nu va trimite combatanți în Ucraina. 

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă.

„O posibilă trimitere de combatanți în Ucraina nu poate fi luată în considerare sub mandat NATO. Ucraina nu este aliat NATO. În rest dacă există înțelegeri bilaterale pe orice temă, aceste chestiuni țin strict de înțelegerea bilaterală. România nu va trimite combatanți în Ucraina”, a spus Klaus Iohannis.

Conferința de presă a avut loc la finalul discuțiilor pe care preşedintele Klaus Iohannis le-a avut cu preşedintele Muntenegrului, Jakov Milatović. Întâlnirea a fost la Palatul Cotroceni.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close