Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis a semnat decretul prin care ia act de demisia lui Dîncu. Premierul Ciucă, ministru interimar al Apărării

Klaus Iohannis a semnat decretul prin care ia act de demisia lui Dîncu. Premierul Ciucă, ministru interimar al Apărării

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul prin care a luat act de demisia lui Vasile Dîncu de la Ministerul Apărării Naţionale.

Klaus Iohannis a semnat decretul prin care ia act de demisia lui Dîncu. Premierul Ciucă, ministru interimar al Apărării
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Georgiana Adam    |    25 Oct 2022   •   08:50

În acelaşi decret se menţionează că premierul Nicolae Ciucă este şi ministru interimar la Apărare.

"Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 25 octombrie 2022, următoarele decrete:

Decret prin care se ia act de demisia domnului Vasile Dîncu, ministrul Apărării naționale, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului;

Decret prin care se desemnează domnul Nicolae-Ionel Ciucă, prim-ministru, ca ministru al apărării naționale, interimar", se arată în actul semnat de preşedinte.

Vasile Dîncu a demisionat luni din funcția de ministru al Apărării invocând imposibilitatea colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei.

"Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române", arată demisia înaintată premierului Nicolae Ciucă.

Vasile Dîncu a fost în ultima perioadă ținta unor critici din partea prim-ministrului și a președintelui Klaus Iohannis, după o serie de declarații legate de soluționarea conflictului din Ucraina.

Lista gafelor făcute de Vasile Dîncu

Vasile Dîncu a afirmat recent că negocierile reprezintă singura şansă pentru încheierea războiului din Ucraina - "țările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia". 

Declaraţia menţionată nu este singura controversată făcută de şeful de la Apărare. 

Gafele lui Vasile Dîncu

- ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia

- ideal ar fi să se ajungă la o situaţie de negociere, chiar dacă s-ar ajunge la un conflict îngheţat

- ucrainenii plătesc prețul de sânge în acest război și trebuie să acceptăm ideea, doar Ucraina va decide când să negocieze - Dîncu l-a enervat şi pe preşedintele Ucrainei, Zelenski

- a afirmat că Austria este în NATO, dar Austria are neutralitate militară din 1955

- trebuie să revenim la valorile de acum 30 de ani, în momentul în care gândeam securitatea alături de Rusia, nu împotriva Rusiei

- avem atâta securitate, câți bani avem.

Mihai Gâdea, replică pentru ministrul Vasile Dîncu: "Familiile victimelor tragediei aviatice din martie au aflat de la TV şi le-aţi minţit, domnule ministru"

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close