Antena 3 CNN Politică Laszlo Tokes: Autonomia se va realiza dacă suntem consecvenţi şi dacă nu vor exista "obstrucţionişti" printre maghiari

Laszlo Tokes: Autonomia se va realiza dacă suntem consecvenţi şi dacă nu vor exista "obstrucţionişti" printre maghiari

Laszlo Tokes: Autonomia se va realiza dacă suntem consecvenţi şi dacă nu vor exista "obstrucţionişti" printre maghiari
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
24 Noi 2012   •   16:46

Preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, europarlamentarul Tokes Laszlo, se declară convins că autonomia se va realiza dacă reprezentanţii comunităţii maghiare îşi vor urmări consecvenţi scopurile şi dacă nu vor exista "obstrucţionişti" printre maghiari.
   
Preşedintele CNMT, europarlamentarul Tokes Laszlo, a declarat, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, jurnaliştilor prezenţi la mitingul pentru autonomie, că reprezentanţii comunităţii maghiare ştiu că dacă îşi vor urmări consecvenţi scopurile vor obţine rezultate, conform Mediafax.
   
"Noi avem convingerea că dacă ne urmărim cu consecvenţă scopurile privind autodeterminarea, autoguvernarea, autonomia, vom reuşi, numai să nu avem obstrucţionişti în rândurile maghiarilor", a spus Tokes.
   
Preşedintele CNMT a adăugat că maghiarii vor decide ei înşişi în cauzele care îi privesc, respectând integritatea României.
   
"Noi respectăm integritatea României, dar vrem să decidem noi înşine în cauzele care ne privesc, în privinţa sorţii comunităţii maghiare din România. (...) Sunt sigur că această revendicare va fi înţeleasă de partea românească şi că în urma dialogului româno-maghiar se vor obţine rezultate", a afirmat Tokes.
   
El a adăugat că se va crea un program de acţiune privind lupta pentru autonomie, care va include paşii necesari pentru obţinerea unui rezultat.
   
Peste trei mii de persoane au participat, sâmbătă, la mitingul organizat la Sfântu Gheorghe de PPMT pentru autonomia ţinutului Secuiesc.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close