Antena 3 Politică Laszlo Tokes: "Este jignitor că România și-a pus Ziua Națională de 1 Decembrie, o dată jalnică pentru maghiarii din România"

Laszlo Tokes: "Este jignitor că România și-a pus Ziua Națională de 1 Decembrie, o dată jalnică pentru maghiarii din România"

de G.S.    |    08 Dec 2016   •   08:41
Laszlo Tokes: "Este jignitor că România și-a pus Ziua Națională de 1 Decembrie, o dată jalnică pentru maghiarii din România"

Eurodeputatul Tokes Laszlo a declarat că relaţiile româno-maghiare au nevoie de un dialog reprezentativ la scară naţională, pentru a clarifica şi rezolva toate problemele printr-o voinţă comună, conform adevarul.ro.

''În spiritul Timişoarei, ţin să vă spun că este jalnică această evoluţie în privinţa relaţiilor româno-maghiare. Nu aşa am pornit cu 27 de ani înainte. (…) Este jignitor că România şi-a pus Ziua Naţională la data de 1 Decembrie, care este o dată jalnică pentru maghiarii din România. Aceasta ar însemna că noi suntem cetăţeni de gradul doi ai României. Este de la sine înţeles că ar fi trebuit să se găsească o dată care poate fi sărbătorită laolaltă de maghiari şi români. (...) Altă dată? E o întrebare bună. Ar putea fi o dată a Revoluţiei. Nu-i datoria mea să le dau sfaturi fraţilor români”, a declarat Tokes Laszlo, conform adevarul.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close