Antena 3 CNN Politică Lecţia euroalegerilor pentru PSD: Baronii locali pot aduce victoria sau înfrângerea la prezidenţiale

Lecţia euroalegerilor pentru PSD: Baronii locali pot aduce victoria sau înfrângerea la prezidenţiale

Lecţia euroalegerilor pentru PSD: Baronii locali pot aduce victoria sau înfrângerea la prezidenţiale
Sursa foto: geoana vot
09 Iun 2009   •   09:00

Alegerile europarlamentare au dat ocazia partidelor să îşi testeze oamenii pentru prezidenţialele din toamnă. În acest context,se apreciază că PSD a pierdut voturi importante la scrutinul de duminică din cauza dezertării unor importanţi membri.
Evenimentul Zilei consideră că Mircea Geoană este vulnerabil în faţa baronilor partidului şi ar putea pierde alegerile pentru Cotroceni dacă aceştia nu îl susţin integral.
Unul dintre cele mai grele nume, şeful de la PSD Constanţa, Radu Mazăre, a avut un minus de 13 procente duminică, deoarece liderii locali erau nemulţumiţi că centrul nu le rezolvă numirea oamenilor pe funcţii şi anunţaser că nu se vor implica în campanie. Aceasta a adus un minus de 70.000-80.000 de voturi, adică aproape două procente mai puţin la scorul general al partidului.
Maşinăria electorală a PSD s-a defectat şi în Bucureşti, în ciuda eforturilor lui Marian Vanghelie, care se lăuda faţă de liderii PSD că a ?băgat milioane în campanie?.
De asemenea, pe lista neagră a judeţelor cu pierderi intră şi fieful lui Viorel Hrebenciuc- Bacău, unde s-au pierdut şase procente. În plus, la Dolj, ?sediul? preşedintelui Geoană, PSD a înregistrat un minus de 5,5%. La Buzău, un alt judeţ ?roşu?, social-democraţii au avut cu 7,5% mai puţin decât la parlamentare. La Gorj, PSD s-a clasat pe primul loc. Faţă de locale şi parlamentare, filiala are cu 10% mai puţin.
La Prahova, PSD a avut un minus de aproape 8% faţă de parlamentare.
Pe de altă parte, PSD a ieşti pe locul întâi în Oltenia şi Muntenia, deşi nu stă bine în nordul Moldovei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close