Antena 3 CNN Politică Legea bugetului de stat pe 2008 - dezbătută în Parlament

Legea bugetului de stat pe 2008 - dezbătută în Parlament

Legea bugetului de stat pe 2008 - dezbătută în Parlament
18 Dec 2007   •   07:53

Parlamentarii au dezbătut marţi Legea bugetului de stat pe 2008 şi pentru cea a asigurărilor sociale. La începutul dezbaterilor, premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că bugetul pentru 2008 urmăreşte continuarea dezvoltării economice şi menţine politica de diminuare fiscală, în vederea creării de locuri de muncă mai bine plătite şi pentru stimularea muncii. Tăriceanu a prezentat, în plenul legislativului, principiile pe care este construit bugetul, subliniind că Executivul va avea ca priorităţi, în continuare, educaţia, sănătatea, infrastructura şi agricultura.

Pentru a putea fi adoptat, proiectul trebuie aprobat până vineri, astfel încât de la 1 ianuarie să se poată opera în baza noilor nivele prevăzute. Conducerea Camerei a hotărât ca, începând de marţi, până vineri, proiectul legii să fie dezbătut în plen în fiecare zi. În cazul în care, după cele patru zile de dezbateri, nu se va ajunge la o concluzie, programul ar putea fi prelungit până pe 28 decembrie.

Potrivit proiectului, veniturile bugetului general vor însuma 174,2 miliarde lei, iar cheltuielile se estimează că vor fi de 186,2 miliarde lei. Tot în proiect se prevede că bugetul pentru asigurări sociale, contribuţiile de sănătate, pensii şi şomaj va fi diminuat în cursul anului 2008.

Antena 3

×
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close