Antena 3 CNN Politică Legea şomajului va fi modificată pentru a evita atingerea numărului de 800.000 şomeri la finele anului

Legea şomajului va fi modificată pentru a evita atingerea numărului de 800.000 şomeri la finele anului

Legea şomajului va fi modificată pentru a evita atingerea numărului de 800.000 şomeri la finele anului
Sursa foto: Marian Sarbu
24 Mar 2009   •   18:38

Pentru a nu ajunge la 800.000 de şomeri până la finalul anului, Ministerul Muncii vrea să schimbe legea şomajului. Asta înseamnă mai mult ajutor pentru companii, care vor fi stimulate financiar să angajeze şomeri şi absolvenţi de facultate.

Ministerul Muncii propune ca firmele să primească un salariu minim pe economie pentru fiecare absolvent de facultate angajat. Singura condiţie: tânărul să fie încadrat pe un post corespunzător studiilor sale.

De asemenea, statul va plăti timp de doi ani de zile salariul minim pe economie pentru fiecare şomer angajat. Prin aceste măsuri, ministerul vrea să evite creşterea numărului de şomeri la 800.000 până la finalul anului.

Autorităţile susţin că există soluţii şi pentru românii care se întorc din străinătate. Este vorba de locuri de muncă în domenii ca agricultăra, turismul şi imm-urile, care ar putea să ofere un cadru de dezvoltare.

Ministerul Muncii a cerut încă 500 de milioane de lei de la buget pentru plata indemnizaţiilor de şomaj.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Ministerul Muncii someri
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close