Antena 3 CNN Politică Lia Olguța Vasilescu îl pune la zid pe Cristian Bușoi: 15% pentru medici și profesori e crimă politică? Ce salariu aveți de vi se pare mult 15%?

Lia Olguța Vasilescu îl pune la zid pe Cristian Bușoi: 15% pentru medici și profesori e crimă politică? Ce salariu aveți de vi se pare mult 15%?

Lia Olguța Vasilescu îl pune la zid pe Cristian Bușoi: 15% pentru medici și profesori e crimă politică? Ce salariu aveți de vi se pare mult 15%?
02 Noi 2016   •   22:38

Lia Olguța Vasilescu l-a pus la zid pe liderul PNL București Cristian Bușoi, în Ediția specială de miercuri seară, de la Antena 3, unde l-a tras la răspundere pentru declarațiile făcute de Alina Gorghiu potrivit cărora majorarea cu 15% a salariilor medicilor și profesorilor ”este o crimă politică”.

”Noi (PSD) am găsit ăia 25 la sută pe care i-a tăiat Boc și i-am dat înapoi. Am găsit și bani să creștem pensiile. Ce, Dumnezeu, România stă în 15 la sută pentru salariile medicilor și profesorilor? E o bătaie de joc. Să vină Alina Gorghiu și să spună că e o crimă politică ce face PSD, că dă 15 la sută medicilor și profesorilor”, a spus Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3.

De cealaltă parte, Cristian Bușoi a argumentat că PNL se opune majorărilor de salarii făcute populist și în încercarea ”de a atrage o categorie socială fără să ai o chestiune predictibilă și sustenabilă pe termen mediu și lung”.

La un moment dat, Lia Olguța Vasilescu îl întreabă pe interlocutorul ei ce salariu are de i se pare mult 15 la sută.

Cristian Bușoi răspunde la rândul său că salariul de europarlamentar este de 6000 de euro, replicându-i primarului Craiovei că și europarlamentarii PSD câștigă aceiași bani.

”Colegii nu au tupeu să vină și să spună că 15 la sută e o crimă politică”, i-a răspuns Lia Olguța Vasilescu.

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marți, că majorările salariale prevăzute de amendamentele la Ordonanța 20/2016 nu pot fi aplicate, ceea ce este "o crimă politică și un cinism fără margini".

"Eu sper că până la urmă ideea de responsabilitate politică nu ține exclusiv de perioada din afara campaniei, ci se aplică partidelor politice și parlamentarilor și în campania electorală. Motiv pentru care evident sper că PSD va înțelege că nu poți să manipulezi sindicate doar de dragul unor voturi și că va înțelege că a vinde iluzii față de categorii care nu o duc bine în România doar pentru voturi, știind că acele majorări salariale nu pot fi aplicate, mi se pare o crimă politică, mi se pare un cinism fără margini și un lucru pe care nu am cum să nu-l contest", a precizat Alina Gorghiu în legătură cu amendamentele aduse în Comisiile de buget, finanțe și de muncă la OUG 20/2016, potrivit cărora se majorează salariile din sănătate, învățământ și alte categorii.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close