Antena 3 CNN Politică Liberalii acuză absențele Robertei Anastase de la lucrările pe buget

Liberalii acuză absențele Robertei Anastase de la lucrările pe buget

Liberalii acuză absențele Robertei Anastase de la lucrările pe buget
Sursa foto: Roberta Anastase
20 Feb 2009   •   11:28

Președinții celor două camere legislative și-au urcat parlamentarii Opoziției în cap datorită absențelor înregistrate în ultimele trei zile la dezbaterea în plenul reunit al bugetului pe anul 2009. Plecarea președintelui Camerei Deputaților, Roberta Anastase, la Găneasa, pentru a elucida conflictul înregistrat acolo a fost calificat de membrii liberali drept o acțiune electorală, care nu-și are loc în condițiile adoptării bugetului.
Enervați că trebuie să aștepte venirea președintelui Camerei pentru a fi în cvorum în ședința conducerilor reunite ale Parlamentului, liberalii u semnalat celor prezenți faptul că în ultimele yile, Roberta Anastase, și omologul ei de la Senat, Mircea Geoană nu au prea fost văzuți la lucrările legislativului fiind preocupați mai degrabă cu activtăți de natură electorală.
"Deoarece am auzit că foarte mulţi dintre colegii celor două Birouri au invocat importanţa acestor dezbateri ? şi aşa este ? este într-adevăr, o dezbatere importantă, totuşi aş cere şi aş dori să se consemne în stenogramă că, dacă sunt importante aceste dezbateri, ar trebui să fie prezenţi şi cei doi preşedinţi ai celor două Camere. Nu cred că aceste dezbateri pot fi importante doar pentru unii, pentru parlamentarii obişnuiţi şi nu şi pentru preşedinţii celor două Camere", a afirmat chestorul Dan Motreanu.
Conform stenogramei ședinței celor două Birouri Permanente, deputatul PNL a dat ca exemplu comportamentul Robertei Anastase care și-ar fi contramandtul programul pentru ase duce în campanie electorală în județul Olt.
"Am constatat de trei zile că preşedinţii celor două Camere nici nu au călcat prin această aulă. Am văzut că preşedinţii celor două Camere au reuşit să meargă să-şi facă activităţile programate sau neprogramate în teritoriu şi am înţeles că astăzi, doamna preşedinte era în campanie electorală în judeţul Olt. Adică unii pot să-şi contramandeze programul, alţii nu, alţii pot să meargă în teritoriu şi să facă campanie electorală şi de aceea, vreau ca şi în plenul Camerei Deputaţilor să invocaţi importanţa acestor dezbateri şi să faceţi un apel ca preşedinţii celor două Camere să fie prezenţi la aceste lucrări, pentru că nu este corect ca unii să stea vineri, sâmbătă şi duminică, iar alţii să se plimbe prin teritoriu şi să facă campanie electorală", a cerut Motreanu.
În replică, vicepreşedintele Senatului, liderul PDL Anca Boagiu a luat în derâdere calitatea miilor de amendamente depuse de parlamentarii PNL, apreciind liberalii, odată trecuţi în opoziţie, au devenit "lupii moralişti". ?Dacă vor fi susţinute de miile de amendamente cu care ne-am obişnuit deja în ultimele trei zile, de altfel de foarte bună calitate, ?miliarde? se scrie ?mild? şi alte chestii de genul acesta ? un metru liniar de asfalt costă cât un kilometru de autostradă, probabil că nu vom mai termina până la anul" a apreciat Boagiu,
?Noi încercăm să vă spunem că nici un fel de acţiune din teritoriu a doamnei preşedinte a Camerei Deputaţilor nu poate fi atât de importantă încât să nu poată fi contramandată", a comentat la rîndul său, secretarul Camerei, deputatul PNl, Mihai Voicu.
Sosirea de ultim moment a Robertei Anastse a curmat micile săgeți, conducerile celor două Camere hotărând prelungirea programului de lucru pentru zilele următoare pâna la epuizarea tuturor amendamentelor depuse la proiectul de buget.
Foto: www.cdep.ro
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Anastase absente PNL parlament buget
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close